Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Buyurun Kitle Burada İkna Edin

Twitter'daki sohbet odasında EYT'lilerin sorularını yanıtlayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, ''Yetkili ağızdan duymadığımız sürece haberlere inanmayacağız. Bir parmak bala da razı olmayacağız. Süreç henüz çözümlenmedi. Biz bir ateş yaktık. O ateşi yelpaze ile kabartmaya çalışıyorlar. Süreci rehavete kapılmadan takip edeceğiz. Çalışma Bakanlığı Özel Kalemini her gün randevu için arıyorum. Her defasında da meşgul oldukları yanıtını alıyoruz.

Biz çözüm önerisini sunmuyoruz, onların çözüm önerilerini dinliyoruz. Çünkü bizim tek formülümüz var. Bakın daha dün bütçeye yük deniyordu, bugün bizi duymazdan gelenler boy boy haberlerimizi yapıyor. Elbette bu da bir kazanım ama amacımız sonuca ulaşmak.

Sendikalardan DİSK ile arada sırada istişare yapıyoruz. Türk-İş’ten hiç, hele Hak-İş’ten hiç destek görmüyoruz. Bir tek DİSK var. Hak-İş Başkanı ile görüşemedik.

Muhalefet bütçe aşamasında sesimiz oldu. Ancak hükümet tarafından dikkate alınmıyor, alınmayacak. Bir baskı unsuru olarak dile getirilmesi güzel gelişme. Keşke yan yana gelinebilse… Bu sorun ortadan kalkacak. Ama olmuyor.

Siyasi anlamda bizim sayımız 20 milyonu buluyor. Muhalefeti iktidar iktidarı muhalefet yapabilecek güçteyiz. Bu duruşumuzu bozmayacağız. Yanımızda olanın yanında olacağız.

Asla siyaset kaygısıyla girmedik biz bu işe. Davamız bizi nerde nasıl istediyse öyle olduk 2018’den beri. Biz siyasi parti olmayacağız. Bizim yapımız da buna uygun değil. Siyasi parti bizi böler. İşte federasyonlaştık. Konfederasyonumuzu da kurarsak işte sendikalar dışında sosyal güvenlik alanında yeni bir kurum doğmuş olacak. EYT, ABO, staj, çıraklık.. Sosyal güvenlikte mağduriyet çok. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma tarafımızı da güçlendirerek devam ederiz. Niye çocuklarımıza burs vermeyelim, niye bir arkadaşımızın evladının düğününde katkı sunmayalım? İlerleyen zamanlarda da bunlar gerçekleştirmek hayalimiz. Çünkü biz kardeşliği geri getirdik.

Miting için biraz daha var. Dernek başkanlarıyla değerlendiriyoruz. Genel başkanları da davet edeceğiz. Buyurun, kitle burada ikna edin diyeceğiz. Bunun için de 2 milyonluk mitingi 5 milyona ailelerimizle birlikte çıkarmak durumundayız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.