Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

Cahit Özkan'dan EYT Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Biz de bu kapsamda 5. Yargı Paketi ile ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın iş hayatına son vermeksizin adliye ve avukat yanı stajını yapmak suretiyle hukuk stajını tamamlamalarına imkan veren bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Bu çerçevede özel sektörde çalışanlarla ilgili teklifimizin genel çerçevesi şu olacak; bir hukuk mezunu gencimiz, vatandaşımız fakülteyi bitirdikten sonra stajını yaparken çalışıyorsa mesleğin onuruyla bağdaşmayan bir işle meşgul değilse stajın gereklerini yerine getirmek suretiyle avukatlık stajını yapabilecek. Kamuda çalışanlar için ise malum olduğu üzere avukatlık stajı iki bölümden oluşuyor; ilk 6 ay mahkeme nezdinde staj, ikinci 6 ay da avukat yanında staj. Kamuda çalışanların mahkeme stajını, iş yerlerinden izin almak suretiyle ücretsiz izinle staj yapmalarına imkan sağlıyoruz. Bu izinlerin süresini kendi yıllık izinlerine saymak suretiyle yine gerçekleştirebilecekler. İkinci 6 ayı ise kendi kurumlarının hukuk departmanlarında yapmak suretiyle avukatlık stajını tamamlamalarına imkan sağlıyoruz.'' dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna dair AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "EYT'nin yaşla ilgili hususları haricinde kalanlar, talepler değerlendirilir. Bu çerçevede ilgili bakanlıklar çalışmalarını yapar. Şu anda gündemde böyle bir çalışma yok." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.