Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

CHP'li Rafet Zeybek'ten EYT'liler İçin Soru Önergesi

KamuMeb.net - Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet Zeybek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Ülkemizde Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) kaç vatandaşımız vardır? İŞKUR ‘a başvurarak iş arayan emekli sayısı nedir? İŞKUR ‘a başvuran ve iş arayan kaç emeklilikte yaşa takılan vardır? Emeklilikte Yaşa Takıldığı için emekli olamayan, yaşı ilerlediği için iş bulamayan vatandaşlarımız için öncelikli istihdam planı mevcut mudur? Emeklilik yaşı dolmasına rağmen pirimi dolmadığı için emekli olamayan kaç vatandaşımız vardır?” şeklinde sorulara yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet Zeybek, “Emekli vatandaşlarımız ekonomik krizin faturasını ödemek zorunda kalıyor, artan fiyatlar karşısında temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanan emeklilerimiz var, bu durum sürdürülemez, emekliler krize ezdirilmemeli” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek soru önergesinde emeklilerin sorunlarına yönelik “2000 yılından sonra emekli olan yurttaşlarımıza intibak yasası veya seyyanen zam yapılmasına dair çalışmalar var mıdır? Var ise bu çalışmalar nedir? Aylık Bağlanma Oranı sonucunda emekli maaşları düşen kaç kişi vardır? Aylık bağlanma oranı katsayılarının düzenlemesine dair bir çalışma mevcut mudur? Asgari ücretin altında emekli maaşı alan vatandaşlarımız var mıdır? Var ise sayısı nedir? Emeklilik yaşı dolduğu halde çalışmak zorunda olan kaç vatandaşımız vardır? Yaşı ilerlediği için iş bulamayan vatandaşlarımız için bir düzenleme veya istihdam yaratmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde sorular yöneltti.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.