Öne Çıkanlar MEB memurlar Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı Koronavirüs

Covid-19 İlaçları Artık Geri Ödeme Listesinde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilaçların geri ödeme listesine ilişkin "Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan bütün ilaçların immün plazma tedavisi de dahil olmak üzere geri ödeme listesine aldık. Bütün genel sağlık sigortası kapsamında yaptığımız ödemeler şu ana kadar 4.4 milyar lirayı aşmış durumda. Fakat kimse bu ödemelerin nasıl yapılabildiğini... Bu batan bir SGK ile yapılmıyor, işleyen sürdürülebilir bir SGK ile yapılıyor. 

Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç yok. Vazife malulü diye bir durum var. 2 doktorumuz ilan edildi. Başvuru halinde illiyet bağı varsa malul ilan ediliyor" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapılandırmaya dair "Sosyal koruma kalkanı kapsamında aldığımız tedbirlerle vatandaşlarımıza doğrudan aktardığımız kaynağın toplam tutarı bugün itibarıyla 45 milyar TL'ye yaklaşmış durumda. Kısa çalışma ödeneğinden 3.5 milyonun üzerindeki çalışanımıza 23 milyar TL'yi aşkın kısa çalışma ödemesi yaptık. İşçilerimizi koruyalım diye sözleşme fesih kısıtı getirdik. Bu süreçte de nakdi ücret desteği verdik. 2 milyon üzerindeki çalışanımıza 6.4 milyon TL'nin üzerinde nakdi ücret desteği ödedik. Salgından çok etkilenen sektörlerdeki işletmelerin toplamı 40 milyar lirayı bulan üç aylık SGK primlerinin ödemelerini erteledik. Yaklaşık 290 milyar liralık SGK alacağına da yapılandırma getirdik." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamasının devamında "iş yerlerini kapatanlara da destek verdiklerini aktardı ve "E-devlet üzerinden başvuru aldık. Vakıflardan değerlendirilerek hanelere ulaştı. İllerde, ilçelerde vakıflar değerlendirdi. 6,3 milyar lira destek sağlandı. Pandemi döneminde kadınlara daha fazla sahip çıkmak için yüzde 10 ila 50 arasında desteği artırdık" dedi.

Asgari ücrete ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "asgari ücrette umarız uzlaşıyla sonuçlanır. Aralık'taki son toplantıyla komisyon tutarı açıklayacak. Biz bakanlık olarak asgari ücrette de hakem rolü üstleniyoruz. Umuyoruz ki işçi ve işveren temsilcilerimizin bu sene uzlaşısıyla sonuçlanır. Bu sene 4 Aralık'ta başladı, aralık ayındaki son toplantıyla beraber de asgari ücret komisyon tarafından açıklanacak.

Bizim en büyük değerimiz, en büyük gücümüz insan kaynağımız ve bu anlayışla da biz istihdam dostu bir büyümeyi, nitelikli insan kaynağına dayalı bir kalkınmayı önceliyoruz.

2020 yılı Ağustos ayı itibarıyla iş gücümüz 31,7 milyon, istihdamımız 27,5 milyondu, bugün TÜİK yeni değerlerini açıkladı. Fakat baktığımız zaman, mayıs ayında başlayan sigortalı sayısındaki artış trendiyle beraber, normalleşmenin başladığı haziran ayından itibaren sigortalı rakamlarımız artmaya başladı ve 2020 Eylül ayında hizmet akdine bağlı çalışanlarımız Mayıs ayına kıyasla 1 milyon kişi artmış durumda. Dolayısıyla hızla toparlanıyoruz." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "istihdamı korumak için çalışıyoruz. Bu bilinçle işsizlik Sigorta fonu yüzde 2 işveren, yüzde bir 1 devlet, yüzde bir işçi karşılıyor. Kaynaklarımızın çoğu işverene gidiyor." dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "sağlık çalışanları için kanuna ihtiyaç yok. Vazife malullüğü var. İki doktor malûl ilan edildi. Aynı işlemler yönetmelik var işliyor. 83 milyonluk aile bilinciyle salgının üstesinden geleceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.