Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Çözmek Bize Nasip Olacak

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Sayın Başkan, değerli divan, saygıdeğer milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 16’ncı maddesi üzerine söz almış bulunmaktayım.

Yoklama istiyoruz, biliyorum, kızıyorsunuz. Kızmayın, bunu da sizin için yapıyoruz çünkü dışarı çıktığınızda Çevre Ajansıyla ilgili birtakım soru sorarlarsa en azından burada bilgi sahibi olmuş oluyorsunuz. Çünkü komisyonlarda her şey olduğu gibi geçiyor. Çevre Ajansıyla ilgili sorunumuz yok ama içeriğiyle ilgili, bir paralel bakanlık yaratılmasıyla ilgili bazı tereddütlerimiz var; bunları komisyonlarda sizlere anlattık ama her zaman olduğu gibi virgülüne bile dokunulmadan buraya talimatla geldi.

Sicil bozuk. Sicil neden bozuk? Nükleer santralde bozuk, termik santralde bozuk, HES’lerde bozuk, 1107 tane şirkete maden arama izni verdiniz, su kirliliği var, HES’lerle denizlerin oksijenini bitirdiniz, söz verdiğiniz bacaların filtrelerini bile taktıramadınız, kanunu ötelediniz, bozuk da bozuk. Ama bu çevre hepimizin, bu çevreyi beraber korumamız lazım. Bunu korumamız için de her zaman dediğimiz ortak aklı ortaya koymamız lazım.

Şimdi, söylediğimiz çok şey var ama yani geçen konuşmamda biliyorsunuz dedim, kızdınız bana ama gerçekten gittiğiniz için yarın muhalefet sıralarına düştüğünüz zaman biz iktidarımızda sizi dinleyeceğiz arkadaşlar, sizin de hakkınızı savunacağız. Onun için burada konuşulanlara dikkat etmeniz ve dinlemeniz bizim için gerçekten çok önemli.138 Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili, Millet İttifakı inandı, iktidara geleceğimize inandı. “İnanmak, başarmanın yarısıdır.” derler ve çok kısa sürede bunu göreceksiniz. Seçim bölgemize gittiğimiz zaman bunu vatandaşlar söylüyor. Verilen sözleri, vaatleri yerine getireceğiz arkadaşlar. Üretime destek vereceğiz, üreticiye üretmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız; mazotu indireceğiz, çiftçi, balıkçı, esnaf ne derseniz herkese destek vereceğiz. Özellikle adalette ülkeyi eski hâline geri getirmek zorundayız. Gelirde adalet, vergide adalet. Adalet çok önemli hepimize lazım. Bilime, bilim insanına değer vereceğiz, akademiye değer vereceğiz arkadaşlar. Eğitim… Eğitime çok değer vermemiz lazım. Söz verdiğiniz “3600 ek gösterge” deyip beklettiğiniz polislere, memurlara, hemşirelere, öğretmenlere bu hakkı vereceğiz, sizin sözünüzü biz yerine getireceğiz. Buna inanın yani. EYT’ye söz verdiniz, seçimden önce vadettiniz; bunları getirmediniz, bunlar da inşallah bize nasip olacak." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.