Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Ek Zam ve Refah Payı Şarttır

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılması şarttır. Analarının ak sütü gibide helaldir. Doktorlarımız ile ilgili düzenlemede söylediğimiz, doğru fakat eksik olduğudur. Eksiktir çünkü o düzenlemede ek ödemeden mahsuplaşma vardır. Eksiktir çünkü doktorların bir kısmı kapsam dışı kalmıştır. Aile hekimleri kapsam dışı kalmıştır. Üniversite hastanelerinde, adli tıp kurumunda, SGK’da görev yapan doktorlarımız dışarda bırakılmıştır. Eksiktir çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış olmalıdır. Fakat gördük ki biz tüm bunları dememize rağmen bazı kendini bilmezler ile başka hesap yapanlar hekimlerimizle bizi karşı karşıya getirme gibi bir işin için girmeye çalışmaktadırlar. Buna fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Çalışanların arasına nifak sokulmasına müsaade etmeyeceğiz. Sağlık hizmeti ekip işidir, ekibin bütünün gözetmek gerekir. Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Tüm platformlarda bunun mücadelesini veriyoruz, vereceğiz.

Toplu sözleşmede Türkiye Kamu-Sen olarak tavrımızı net bir biçimde ortaya koyduk. Refah payı ve seyyanen zam olmadığı, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadroda net çözüm bulunmadığı için imza atmadık, evet demedik.  Bu verilen zamlarla memur 2022’yi tamamlayamaz dedik ve ek zam talep ettik. Süreç bizi haklı çıkardı. Toplu sözleşmeyi tarihi kazanım olarak anlatanlarda daha yeni ortaya çıkarak ek zam istiyoruz demeye başladılar. Ek zam talebimizde ısrarcıyız. Kamu çalışanlarının kayıplarını önlemenin tek yol budur.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ek ZamRefah Payı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.