Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı 22 Nisan 2024 Pazartesi Günü Okullar Yarım Gün Mü

Emekli İkramiyelerinde Artışlar Görülecek

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sendikalı olmayan bir kamu görevlisinin maaşında önümüzdeki dönemde %28,61 oranında iyileşme sağlanacak. Örgütlüler için ise bu oran %30 ile %40,22 arasında değişiyor. Yani toplu sözleşme ile örgütlü olanlara yıllık 1600 TL gibi bir rakamsal iyileştirme söz konusu.

Karayollarında çalışanlardan tutalım KOSGEB personeline kadar, eğitim alanından sağlıkçılara varıncaya dek, birçok hizmet kolunda iyileştirme yapılması adına toplu sözleşme masasının sınırlarını zorladık. Gerek masada gerek sahada yorucu ve meşakkatli bir toplu sözleşme süreci geçirdik ama sonunda kamu görevlilerinin beklentileri ve istekleri doğrultusunda masada alabileceğimizin en iyisini aldık.'' dedi.

Ağrı İl Divanı’nda üyelere seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Bizim toplu sözleşme sürecimizi işçilerin toplu sözleşmeleriyle kıyaslayanlar ve bu kıyas üzerinden bizleri eleştiremeye çalışanlar var. Bizim toplu sözleşme sürecimiz; hakemin yapısı, toplu sözleşme süresi, masadaki dağılım, tutanak sistemi ve dayanışma aidatının olmayışı bakımından işçi toplu sözleşmeleriyle büyük farklılıklar gösteriyor. İşçiler içinde bulunduğumuz yılın ekonomik verilerini görerek masaya otururken biz tahmini rakamlar üzerinden gelecek dönemleri konuşmak üzere masaya oturuyoruz. Bizim 4688 sayılı yasayı değiştirerek bir an önce bu farklılığa son vermemiz gerekiyor. Memur-Sen teşkilatı olarak bunu başarabilecek güce ve inanca sahibiz.

Önümüzdeki yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Memur-Sen’in oluşturacağı komisyonlarca her iki konu da görüşülerek karara bağlanacak. Sözleşmeliler ile kadrolular arasındaki birçok farkın ortadan kalması adına büyük bir fırsat. 3600 ek gösterge de çözüm bekleyen diğer bir konuydu. Hayata geçtiğinde emekli ikramiyelerinde 30 bin TL’ye varan artışlar görülecek. Tüm bu kazanımların yanında toplu sözleşme ikramiyesi sendikalı ile sendikalı olmayan arasındaki farkın belirginleşmesi adına önemli rol oynuyor. 135 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılında 400 TL olacak 2023 yılında ise bu rakam 500 TL’ye ulaşacak. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen tüm bu kazanımları üst üste koyduğumuzda sahada da bunun karşılığını olumlu şekilde almaya başladık. Eylül ayında 18 bin 313 yeni üye Memur-Sen ailesine katıldı. Ekim ayındaki yeni üye sayımızın daha da artarak Eylül ayını geride bırakmasını bekliyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.