Öne Çıkanlar MEB EYT memurlar Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı

Emekli İkramiyelerinde Ciddi Artışlar Olacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Mutabakat sağladığımız 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi diğer toplu sözleşmelerden ayrı bir yere koyuyorum. Gerek sahada binlerce üyemizle gerçekleştirdiğimiz mitingle gerekse gece gündüz demeden masada verdiğimiz mücadeleyle bu toplu sözleşmede emeğin ederini artırmayı başardık.

Geride bıraktığımız tüm toplu sözleşmelerde elde ettiğimiz kazanımlar örgütlü olsun olmasın herkese aynı paydada veriliyordu. Sendikalı olup sahada mücadele eden, emek verenlerle ‘Sendika ne işe yarıyor’ diyenler aynı kazanımları elde ediyordu. Biz 6. Dönem Toplu Sözleşme ile örgütlü olanlar adına toplu sözleşme ikramiyesini 135 TL’den 2022 yılı için 400 TL’ye çıkararak burada bir fark oluşturmayı başardık. Bununla birlikte hizmet kollarında da oldukça önemli kazanımlara imza attık. 2022-2023 yıllarını kapsayan dönemde örgütlü olmayan bir kamu görevlisinin maaşı %28,61 oranında artış gösterecekken örgütlü olan bir memurun maaşı %30 ile %40 arasında artacak. Sendikalı olmayanlar için bile tarihi bir oransal artış söz konusu iken sendikalılar için elde edilen zam oranı ise oldukça dikkat çekici. Elde edilen kazanımların ciddiyetinin sahada da karşılık bulduğunu Eylül ayında gücümüze güç katan 18 bin 313 yeni üye ile gördük. Ekim ayında da bu sayıların üzerine çıkacağımıza inanıyorum.

2022 yılı 3600 ek göstergeyi bekleyenler ve sözleşmeliler açısından bir milat olacak. Toplu sözleşme masasının sınırlarını zorlayarak, son ana kadar mücadele ederek kayıt altına aldığımız bu konuların önümüzdeki yıl içerisinde oluşturulacak komisyonlarla karara bağlanıp sonuca ulaştırılması adına Memur-Sen olarak var gücümüzle çalışacağız. 3600 ek gösterge konusu çözüme kavuştuğunda çalışan kamu görevlilerinin maaşlarında ufak da olsa bir miktarda değişlik olacak. Ancak konunun asıl çıkış noktası olan emekli ikramiyelerinde ise 30 bin TL’yi bulan artışlar görülecek. Ayrıca 3600 ek gösterge konusunun daha önce ifade edildiği gibi dört meslek grubu üzerinden değil, daha kapsayıcı bir biçimde hayata geçirilmesi için de görüşmelerimizi sürdüreceğiz.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4688 sayılı kanunun masanın birçok alanında bir dengesizlik oluşturduğunun altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.