Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Emeklilikte Yaşa Takılan ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Bakanlık Çalışanlarına İlişkin Soru Önergesi (8 Eylül 2021)

Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin ve kronik rahatsızlığa sahip insanların, Koronavirüs salgını gibi durumlarda çok daha büyük risk altında olduğu gerçeğinden yola çıkarsak;

1- Bakanlığınız bünyesinde prim gün süresini doldurmalarına rağmen emeklilikte yaşa takılan çalışanlar için COVID-19 riski göz önünde bulundurduğumuzda, kronik rahatsızlığı olanların emeklilikleriyle ilgili bir planlamanız var mı?

2- Bakanlığınız bünyesinde prim gün süresini doldurmasına rağmen emeklilikte yaşa takılan memur, işçi ve SGK'lı çalışan sayısı nedir?

3- Bakanlığınız bünyesinde EYT'ye takılan tüm çalışanların emekliliği için gerekli olan ekonomik kaynak ne kadardır?

4- Bakanlığınız bünyesinde kaç çalışan bulunmakta? Bu çalışanların kaçında kronik rahatsızlık mevcut? Bunların illere göre sayısal dağılımı nedir?

5- Bakanlığınız bünyesinde bulunan çalışanların kaçı EYT'ye takılmış durumda? Bu çalışanların kaçında kronik rahatsızlık mevcut?

6- Bakanlığınız bünyesinde, pandemi nedeniyle kronik rahatsızlığı olan kaç çalışanınıza izin verdiniz?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-50549s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/50557 Esas Numaralı 8 Eylül 2021 tarihli Emeklilikte Yaşa Takılan ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Bakanlık Çalışanlarına İlişkin Soru Önergesi CHP Gaziantep Milletvekili BAYRAM YILMAZKAYA tarafından TBMM'ne sunuldu.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/50611 Esas Numaralı 8 Eylül 2021 tarihli Emeklilikte Yaşa Takılan ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Bakanlık Çalışanlarına İlişkin Soru Önergesi CHP Gaziantep Milletvekili BAYRAM YILMAZKAYA tarafından TBMM'ne sunuldu.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/50656 Esas Numaralı 8 Eylül 2021 tarihli Emeklilikte Yaşa Takılan ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Bakanlık Çalışanlarına İlişkin Soru Önergesi CHP Gaziantep Milletvekili BAYRAM YILMAZKAYA tarafından TBMM'ne sunuldu.

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/50666 Esas Numaralı 8 Eylül 2021 tarihli Emeklilikte Yaşa Takılan ve Kronik Rahatsızlığı Bulunan Bakanlık Çalışanlarına İlişkin Soru Önergesi CHP Gaziantep Milletvekili BAYRAM YILMAZKAYA tarafından TBMM'ne sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.