Öne Çıkanlar MEB memurlar EYT Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ Tutturmuşlar EYT

KamuMeb.net - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yeni bir açıklama yaptı ve sanırım bu kez EYT konusu tamamen rafa kalktı. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada keskin cümleler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’ ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ Tutturmuşlar EYT.  Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı. Hem erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş arayacak, bu da işsizliğe öncü olacak. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor.’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili yorumu sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, bir açıklama yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu bir açıklamayı istinaden bu açıklamayı yapma gereği hissettim. Değerli arkadaşlarım bizler bütün toplantılarımızda erken emeklilik istemiyoruz, bütçeye yük değiliz, türemiş değiliz. Bütün söylemleri her defasında dile getirdik. Bugün bizim mücadelemiz, bir yasanın geriye doğru işletilerek mağduriyet yaratacak şekilde kazanılmış haklarımızın elimizden alınmasının mücadelesini veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasında yine gördük ki, yanlış bilgilendirilmeye hala devam ediliyor ya da önceki bilgileri ile bu açıklamaları yapmış olduğunu düşünmekteyim. Biz bu raporun sonucunu bekleyeceğiz arkadaşlar." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.