Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

EYT Bir Onur Meselesidir

EYT konusuna ilişkin bir değerlendirme toplantısı yaparak çözüm önerilerini açıklayacaklarını bildiren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, EYT konusu ile ilgili 2-3 aydır kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, bazı veriler elde ettiklerini ve bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını belirtti.

"EYT'lilerin sorununa bir çözüm bulacağız" diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Koronavirüs olmamış olsaydı EYT konusunda kapsamlı bir çözümü açıklayacaklarını, EYT'lilerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyla geniş kapsamlı istişareler ve anketler yaptıklarını ifade etti.

Sayıları bile tam bilinmeyen fakat çok ciddi bir toplumsal kesimi barındıran ve gerçekten mağduriyet yaşayan EYT'lilerin taleplerini göz önüne alan bir model gerçekleştirdiklerini belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu konuda önümüzdeki haftalarda spesifik olarak sadece bu konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. 

Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkan Yardımcısı Kerim Rota da EYT konusunda bir aciklama yaptı ve EYT mağdurlarının yoksulluk sorununun çok çok önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti ve bu konuyla ilgili çok detaylı çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

EYT mağdurlarına sosyal adaleti sağlarken, sosyal güvenlik sisteminin de dengesinin bozulmasına izin vermeden insan onuruna yaraşır bir çözüm hazırladıklarını ifade eden Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkan Yardımcısı Kerim Rota, bu konuyu ilerleyen aylarda yapacakları toplantılarda dile getireceklerini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı İbrahim Turhan,“Asgari ücretin ve emeklilikte yaş sınırına takılan vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi Gelecek Partisi için bir onur meselesidir.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu (PİK) Hazine ve Maliye Politikaları kurul üyesi Kerim Rota, “Yoksulluk sorununun önemli bir parçası olan EYT mağdurlarına, sosyal güvenlik sistemimizin dengesinin bozulmasına izin vermeden insan onuruna yaraşır bir çözüm sunacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.