Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

EYT Düzenlemesi Haktır

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı, il dernek başkanı ve yöneticilerini misafir eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanunun gerektirdiği prim ödeme gün sayısını doldurduğu hâlde yaklaşık üç milyon insanımızın yaş nedeniyle emekli olamadığını belirtirken; ‘’İYİ Parti iktidarında bu mağduriyeti gidereceğiz. Hesabını kitabını yaptık. Devletin bu konuda katlanacağı maliyeti de hesapladık. Yapacağımız EYT düzenlemesi bir sosyal yardım değil, haktır. EYT grubunda yer alan prim gün sayısını doldurmuş 3 milyon insanımız yapacağımız düzenlemeden yararlanabilecek. Diğer emekliler gibi sağlık imkânlarına tam olarak erişebilecekler. Ayrıca herhangi bir başvuru dönemi de öngörmüyoruz. Yani EYT’liler istedikleri zaman müracaat edip düzenlemeden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönemde prim gün sayısını doldurarak EYT’li olacak 1.8 milyon insanımız da bu düzenlemeden yararlanabilecek. Ayrıca bu düzenlemeden yararlanacak kardeşlerimiz istedikleri zaman yeniden iş gücü piyasasına dönebilecek.’’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Kanunun gerektirdiği, prim ödeme gün sayısını doldurduğu halde, yaklaşık üç milyon insanımız, yaş nedeniyle emekli olamıyor. Yaklaşık 1,8 milyon insanımız da, önümüzdeki dönemde, maalesef emeklilikte yaşa takılacak. Yani bugün, yaklaşık 4,8 milyon halen çalışan veya geçmişte çalışmış olan vatandaşımız, EYT mağduru. Ailelerini de kattığımızda, 20 milyon insanımız mağdur.

Ortada böyle büyük bir mağduriyet olmasına rağmen, iktidar, bu insanlarımıza, “emekli olamazsın gençsin” diyor, özel sektör ise, “çalışamazsın yaşlısın” diyor. 8 bin gün, 9 bin gün, 10 bin gün, prim ödemiş çalışanlarımıza, sen emekli olamazsın demek, haksızlıktır, düpedüz zulümdür. Bu kadar basit. Biz İYİ Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden beri, EYT’li kardeşlerimizin yanındayız. Bu kardeşlerimiz, primlerini ödemişler, dolayısıyla, alacakları emekli maaşını hak etmişler.

Uyguladığınız yalan yanlış politikalar ve iş bilmezliğiniz yüzünden ortaya çıkan, sosyal güvenlik kurumu açıklarının bedelini, bu insanlarımıza ödetemezsiniz. Kimse merak etmesin, İYİ Parti iktidarında bu mağduriyeti gidereceğiz. Hesabını kitabını yaptık.

Devletin, bu konuda katlanacağı maliyeti de hesapladık. Yapacağımız EYT düzenlemesi, bir sosyal yardım değil, haktır. EYT grubunda yer alan, prim gün sayısını doldurmuş 3 milyon insanımız, yapacağımız düzenlemeden yararlanabilecek.

Diğer emekliler gibi, sağlık imkanlarına, tam olarak erişebilecekler. Ayrıca, herhangi bir başvuru dönemi de öngörmüyoruz. Yani, EYT’liler, istedikleri zaman müracaat edip, düzenlemeden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönemde, prim gün sayısını doldurarak EYT’li olacak, 1,8 milyon insanımız da, bu düzenlemeden yararlanabilecek. Ayrıca bu düzenlemeden yararlanacak kardeşlerimiz istedikleri zaman yeniden iş gücü piyasasına dönebilecek.

Meclis Grup Başkanvekilimiz Erhan Usta kardeşim ve ekibi bu mağduriyeti gidermek için EYT’li kardeşlerimizle yakın bir biçimde çalıştı. Kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle İYİ Parti iktidarında el ele verip EYT sorununu tarihin tozlu raflarına kaldıracağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.