Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

‘’EYT Gündemimizde Yok’’ Açıklamasına EYT’lilerden Büyük Tepki

KamuMeb.net - EYT SYDD İllerden Sorumlu Koordinatör Alper Özüpak, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasına sert tepki verdi ve resti çekti. EYT SYDD İllerden Sorumlu Koordinatör Alper Özüpak, yaptığı paylaşımda, “EYT çözümü için bakanımız ‘popülist davranmayacağız’ demişler. Biz de sandıkta ‘realist olacağız ve gereğini yine yeniden yapacağız” ifadelerini kullandı.

EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Biz erken emeklilik isteyen olduk, biz bütçeye yük getiren olduk, biz türemiş olduk, biz köpük olduk, boş işler olduk, onların söylemleriyle... Ama biz haklılığımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bu söylemlerin bizlere uygun olmadığını her alanda da dile getirdik, dile getirmeye de devam edeceğiz. Anayasal bir hakkımız vardı, emeklilik hayallerimiz vardı, bu hayallerimizi gerçekleştirmek adına bize tanınan haklılık doğrultusunda bu mücadeleyi buralara taşıdık. En son 5 Eylül'de Çankaya Köşkü'nde Sayın Vedat Bilgin ile görüştük. Ki EYT raporu talimatı Sayın Cumhurbaşkanımızdan geldi. Biz bugünkü bu söylemlere asla riayet etmiyoruz. Yaptığımız görüşme sonunda Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak raporu beklemek zorundayız. Biraz daha sabır diyorum. Sabrımız kalmadı, biliyoruz, ama sosyal medyada, Twitter'da, Facebook'ta bize yakışanla, saygımızı bırakmadan, devlet büyüklerimize hakaret etmeden tepkimizi koyalım, evet biz hiçbir zaman erken emeklilik isteyen, türemiş, köpük ya da bütçeye yük olmadığımızı dile getirelim.

Mücadelemiz sonuna, sonuç alana kadar, son arkadaşımız emekli olana kadar devam edecektir. Bunu her yerde söylüyoruz. Davamızın peşini bırakmayacağız. Bu rapor sonrasında ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir açıklama yapacak. Sayın Albayrak'ın, Sayın Selçuk'un başından beri bizi bir yük olarak gördüğünü de biliyoruz. Numan Bey'in geçmişte böyle bir yükü kabul edemeyiz deyişi, dün de böyle bir çalışmanın var olduğumu söylemesi de ortada. Evet böyle bir çalışma var. Biz bunu yaptığımız görüşmeyle bizzat yetkili ağızdan duyduk ve bu sonucu bekleyeceğiz. Umuyorum ki çok uzun sürmeyecek. Umudumu da mücadelemi de asla bırakmayacağım, sizlerin de bırakmasını istemiyorum. Çünkü bizim hakkımız anamızın ak sütü kadar helal bir hak. Artık karar sizin.’’ dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Biz sayın Cumhurbaşkanımızdan bir açıklama almadan, onun haricinde kim olursa olsun yapılan açıklamaları, söylenenleri önemsemiyoruz. Haklılığımızla, sonuna sonuç alana kadar davamızın peşindeyiz." dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Gün geçmiyor ki EYT'siz bir haber çıkmasın. Her yerdeyiz, her ortamdayız, her basındayız, her siyasetçisinin ağzındayız, her köşe yazarının köşe yazılarındayız.

Değerli arkadaşlarım, çok mücadele verdik bu aşamaya gelene kadar. Gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımız da alanlarda sosyal medyada gerçekten gecesini gündüzüne katan dostlarımız ile bu mücadeleyi buraya kadar taşıdık.

Değerli arkadaşlarım, bugün yapılan açıklamayla ilgili birçok soru geliyor, birçok telefon geliyor, basın yazıyor. Sayın Hazine Bakanımız Berat Albayrak'ın bir açıklaması var. 'Bir çalışma yok' diyor. Çalışma Bakanımız sayın Zehra Zümrüt Selçuk, 'Popülist yaklaşamayız' diyor.

Arkadaşlar, biz erken emeklilik isteyen olduk, bütçeye yük getiren olduk. Biz türemiş olduk, boş işler olduk ama biz haklılığımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bu söylemlerin kesinlikle bizlere uygun olmadığını her alanda da dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Anayasal bir hakkımız vardı. Emeklilik hayallerimiz vardı. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek adına bize tanınan haklılık doğrultusunda bu mücadeleyi de buralara taşıdık.

15 Eylül 2019 tarihinde Çankaya Köşkü'nde yaptığımız Prof. Dr. Vedat Bilgin ile -ki bu talimat rapor çıkmasını istenilen durum sayın Cumhurbaşkanımızdan geldi- Biz bugünkü bu söylemlere asla riayet etmiyoruz. Bu yaptığımız görüşme sonucunda sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak raporu beklemek zorundayız. Biraz daha sabır diyorum." Dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer Karaoğlan 4 yıl önce

Haram ve yalan nedir bilmez onlar tek suçlu kanuna göre görev yılı olan 25 yılını tamamlamış devlete yük olan #EYT Lİ BİZLERİZ...Onların aldıkları helal bizim istediğimiz hakkımız olan maaş haram ve yük...Hak yiyen kan kussun...