Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

EYT Hemen Kanunlaşmalı!

KamuMeb.net - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “EYT ve 3600 ek gösterge hemen kanunlaşmalı” dedi. CHP İzmir Milletvekili ve eski DİSK Başkanı Kani Beko, Cumhurbaşkanı ve hükümete EYt çağrısı yaptı. Beko, "Çalışmayı yapalım, sorunu çözelim, yine onlar açıklasın" dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve eski DİSK Başkanı Kani Beko, "EYT'lilerin sorunlarını gerçekten çözmek istiyorsa taslak çalışmaları birlikte yapmak zorundayız. Ben aynı zaman Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesiyim. Komisyondaki taslakları biliyorum: Avusturya modeli, Finlandiya modeli, başka ülkelerin modellerini getirmişler. Ama burada en doğru şey, EYT'liler icazet istemiyor, hak etmiş oldukları, insanca yaşabilecek bir maaş talepleri var. EYT'lilerin emeklilik hakkı kesinlikle verilmeli. Cumhurbaşkanımız her fırsatta 5 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar masraf yaptıklarını söylüyor. 245 milyar lira yapar. 2019'da EYT'lilere hak ettikleri maaşı bağlasak 8-10 milyar arasında. Finlandiya taslağına, Avusturya taslağına takılmamak lazım. Biz Avusturya'da yaşamıyoruz. O ülkelerdeki işçilerin yaşam koşullarıyla aldıkları asgari ücretin Türkiye'dekiyle bir olmadığını herkes biliyor. Onurlu bir yaşam mücadelesi veren bu insanlara mutlaka hakları verilmeli. Meclis'te ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanı danışmanları tarafından yanıltılmış. 750 milyar diyor. Zaten 750 milyar dediğiniz şey Gayri Safi Milli Hasıla. Bu Türkiye'nin bütçesi anlamına gelir. Böyle bir şey yok. Bana göre Cumhurbaşkanı'nın danışmanları Cumhurbaşkanı'nı aldatıyorlar. Buradan Çalışma Bakanı'na çağrı yapıyorum. Çağırsınlar bizi, çalışmayı yapalım, yine onlar açıklasın, yine Cumhurbaşkanı kendisi açıklasın. Her şey onların olsun. Çünkü EYT'liler zor günler geçiriyor." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.