Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

EYT İçin Çözüm Paketi Hazırlanacak

CHP Emek Büroları Koordinatörü, Esnaf ve Sanatkârlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ama bir gelişme olmadı. Dolayısıyla diğer sorunların olduğu gibi bu konunun da çözüm adresi CHP. Öneri hazırlıyoruz, bunu gören iktidar herhalde aklını başına alır ve gerekeni yapar.

Genel Başkanımızın dediği gibi, ‘EYT meselesi Türkiye’nin en önemli meselelerinden birisi’. Meclis’te çoğunluğu olan partiler çözme sözü verdi ama çözülemedi. Bu konuyla ilgili makul, çözülebilir, ayağı yere basan bir öneri hazırlıyoruz. Muhalefetteyken önerilerini hayata geçiren tek parti CHP. Asgari ücret meselesi bugün tartışılıyor CHP sayesinde, bayram ikramiyesi, taşerona kadro, 3600 ek gösterge hepsinin mimarı CHP." dedi.

CHP’nin Emeklilikte Yaşa Takılılanlarla ilgili hazırlayacağı öneri paketini Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna açıklanacağı, CHP’nin çalışmasının kampanya şeklinde olabileceği ifade ediliyor.

CHP Emek Büroları Koordinatörü, Esnaf ve Sanatkârlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bir maç düşünün. Maç başlıyor. Maçın son dakikalarında elle gol atmak serbest bırakılıyor. EYT’lilerin durumu tam da bu. İşe girerken kuralı belli, emekli olacağı yaş belli. Maalesef durum maç devam ederken değişiyor. 1998 yılında işe giren bir işçi 2023 yılında emekli olacakken emekliliği 15 yıl sonraya 2038’e erteleniyor.

CHP, MHP, İYİ Parti, HDP hepimiz seçimden önce söz verdik. Onun için ben EYT’lilere de söz verdim. O sloganı burada okumak istiyorum: ‘Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a, eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa!..” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.