Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

EYT Konusunda Mağduriyet Var

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Biz İYİ Parti olarak ücretlisi, sözleşmelisi, atanamayanı ile bütün öğretmenlerimizin problemlerinin ve hak taleplerinin daima takipçisiyiz. Bir milletin ayağa kalkmasının evvela eğitim sayesinde olacağını bilen şuurla siyaset yapıyoruz ve öğretmenlerimizin, eğitim camiamızın problemlerini memleketimizin en önemli meselesi olarak görüyoruz.

EYT konusunda bir hak mağduriyeti olduğunu düşünüyor ve samimi çözüm önerilerimizi de her fırsatta dile getiriyoruz. Ekonomimiz için bir yük olduğu da doğrudur lakin fedakarlığı siz yapmazsanız vatandaşınızdan bunu bekleyemezsiniz. AK Parti dahil bütün partilerin 'Çözeceğiz' diyerek söz verdikleri bu durumun Sayın Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz haftaki beyanatlarıyla çıkmaza sürüklenmesini ise üzülerek izlemekteyiz. Halbuki devlette devamlılık esastır ve siyasetçiler bir söz vermişlerse arkasında durmak mecburiyetindedirler" dedi.

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve EYT SYD Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medyadan yayınladığı mesajda “Bu alınteri, emek bizim. BİZLERE dayatılan hukuksuzluğa ve çocuklarımızın geleceği için çıktık hak mücadelemize. Devletimizin yasaları ile kurulan resmiyetimizle verdiğimiz mücadelemizde. MERSİN EYT SYD Derneğimiz de VARIZ, BİRİZ VE BİRLİKTEYİZ. Ne bir köy derneği, ne de ticari faaliyet taşıyan dernekleriz. YILMADAN, PES ETMEDEN ve de KORKMADAN, mazeretsiz elini taşın altına koyan kaderdaşlarımı KUTLUYORUM. KORKMADAN dememdeki amacım; yasanın emrettiğini uygulayan derneklerimize üyeliklerinden bile korkan bir çok arkadaşımızın mazereti ‘ya başıma bir şey gelirse’ söylemlerini çok duyuyoruz. Korktukça başına daha neler gelecek, geleceğin elinden alınmış daha neyin korkusundasın. SAHİP ÇIKACAKSIN, DESTEK OLACAKSIN DAVANA SAHİP ÇIKAN DERNEKLERİNE. BİZLER mücadelemizde EDİRNE’den KARS’a kadar olmaya kararlıyız. Sırada KONYA EYT SYDD ve ERZURUM EYT SYDD hazırlıkları var.” dedi.

EYTSYDD İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

EYTSYDD İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, "Ekonomik kriz, üstüne pandemi, sınır ötesi hareketler ve İzmir depremiyle sorunlarımız daha da büyümeye başladı. Faturaların yükselmesi, Dolar ve Euro'da engellenemeyen yükselmeler. Her geçen gün yükselen borçlarımız, ödeyemediğimiz krediler ve kredi kartlarının yükü, daha çok borç yapmamıza neden olurken, artık bu yükü kaldırmayan bir emekçi kesimi var. Her yerde baskı ve işsizlik korkusuyla ses çıkaramayan, patronun her isteğini yapmak zorunda kalan işçiler, artık yeter diyor. İşyerinde ücretsiz izin tehditleri, işten atılma korkusuyla meslek odalarına yapılan baskılarla ses çıkaran ın içeri atıldığı, işten kovulduğu yeni bir dönem başladı. Pandemi dönemindeki baskı ve yok saymalara karşı işçi emekçileri korayacak ve onların onurlu yaşamalarını devam ettirmek için yaşanabilir bir ücretle işçi emekçi, emekli, ev kadının yaşamlarını kolaylaştırmak gerekiyor. Bu ülke bizim, üretimden gelen gücümüzle birleşerek haklarımızı almak için bir olmalıyız beraber mücadele etmeliyiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.