Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

EYT'liler Davasından Vazgeçti Mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Emeklilikte yaşa takılanlar bölünmedi, daha çok kenetlenerek davasına sahip çıkanların sayısı her geçen gün artıştı. Biz ona bölünme demiyoruz ama her toplulukta muhalif gruplar çıkacaktır. Bizim burada söylemimiz şudur, "Sen varsan bir fazlayız" dediğimiz süreçte davası için mücadele edecek her kişiyle omuz omuza olma yolundayız" dedi.

Dernekte yaşananları anlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak,"Bizim yanımızda olup da EYT'ye farklı amaçlar içerisinde yön vermek isteyen, EYT mücadelesinde kendine farklı bir yer edinmeye çalıştığını tespit ettiğimiz zamanlarda topluluğumuzdan ayrılan insanlar var. Bu tabii ki üzücü. Bu bölünme tabiri olarak kullanılıyor ama biz onlara her zaman diyoruz ki, "Amacın bu mücadele içerisinde yer almaksa her zaman kapımız açık" Ama tek şart var. Hiçbir zaman EYT'nin üzerine basıp da buradan herhangi bir menfaat etmesine asla imkan vermedik. Gönüllü olarak çıktık ama sonrasında milyonların sorumluluğunu taşıyan sivil toplum kuruluşu olduk. Ama duruşumuzdan vazgeçmedik. Bu derneğin altında birleşelim dedik, "Kimisi bu derneği tanımam" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısına konu olduysak bu derneğin sayesinde. Bize muhalif olan arkadaşlarımıza, "parçalanmayalım, bölünmeyelim, tek çatı altında olalım" dedik." şeklinde konuştu.

Farklı bir amaçla EYT'yi kullanmak isteyenler ne gibi menfaatleri olabilir sorusuna ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "İsim yapmak isteyen, siyasi bir kariyer yapmak isteyen, ticari faaliyetlerine ek bir şey olarak burayı basamak olarak kullanmak isteyen" yanıtını verdi.

Önümüzdeki süreçte EYTSYDD olarak nasıl bir yol izleneceği sorusuna yanıt veren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "İşimize, ekmeğimize gidemediğimiz zamanlar oldu. Bu süreçte elimizdeki tek mücadele alanı sosyal medyaydı. Sosyal medya çok önemli. İki gün evvelki çalışmamız dünya sıralamasına girdi. Çoğu vekilden "Twitter'da EYT'lilere bulaşmayın" dediğini duydum. Sosyal mesafemizi koruyarak meclis görüşmelerimiz başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sorunlarımızla alakalı bir masa hazırlayacak. Kolay bir süreç geçirmedik birçok yaşam son buldu. Kimseyi riske atıp da toplantı gerçekleştirmedik. CHP ve İYİ Parti'den noterden hakkınızı vereceğim taahhütü vardı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bir taraf, "Ben sizin hakkınızı vermeyeceğim" diyor. Emeklilikte yaşa takılanları ağzına bile almıyor. Diğer taraf da "Ben sizi yüz günde emekli edeceğim" diyor. Bugün falanca partinin arka bahçesi deniyor." hatırlatmasını yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Cumhurbaşkanımıza iletilen bilgilerin yanlış bilgiler olduğunu dile getiriyorum. Biz onu ikna edeceğiz. Bunu Binali Bey'e de, Vedat Bey'e de anlattık. Ben hala ısrar ediyorum. Bütün siyasi partilerin seçim beyaanemelerinde yer alan en büyük kitleyiz. O vekilleri, cumhurbaşkanlarını biz seçiyoruz. Bizi anlayan, bizim sorunlarımızı çözüm aşamasında üretecek siyasi partilere oyumuzu kullanacağız." şeklinde konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bedelli emekliliğin içeriğini bilmek lazım. Biz bedelini defalarca kez ödedik ama nasıl bir bedel ödenecek merak ediyorum. Prim gününde ikinci turu tamamlayan arkadaş var bu insandan nasıl bir bedel bekleyeceksiniz. Yok öyle. " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.