Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

EYT'liler Yıllardır Çözüm Bekliyor

KamuMeb.net - Bursa Emeklilikte Yaşa Takılanlar (BEYTD) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ölüç, ''8 Eylül 1999'da 4447 sayılı yasa geriye doğru işletilerek milyonlarca insan mağdur edildi. Bizim kesinlikle erken emeklilik gibi bir talebimiz yok, olmayacak da. Bizim çıkış noktamız yasanın geriye doğru aleyhimizde işletilmesi. İşe girdiğimiz zaman devletle yaptığımız sözleşmede erkeklerde 25 yıl ile 5 bin prim günü, kadınlarda 20 yıl ile 5 bin prim günüyle emekli olacaksınız denildi. Maç oynanırken kural değiştirildi.

Çıkarılan yasayla ‘Sen bir 10 yıl daha çalışacaksın ve yaşı bekleyeceksin' dediler. Dünyada başka bir örneği yok Türkiye'de uygulandı bu. Anayasamızda da var, yasalar geriye doğru işletilemez. Biz hukuksal anlamda mağdur edildik. Bunun peşindeyiz. Maliyetimiz söylendiği kadar yüksek değil. Biz zaten bunları ödemişiz. Devletimizden sadaka istemiyoruz. Ödediğimiz primlerin karşılığını ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.

Şu anda bin liranın altında 800-900 lira gibi rakamlarla emekli olan arkadaşlarımız var. Bunu devlet bin liraya tamamlıyor ama gerçek maaşı yine 800-900 lira. Çalıştıkça maaşımız düşüyor. Bu da çok büyük bir mağduriyet. Devletimizden bir an önce çözüm bekliyoruz'' diye konuşmuştu 

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.