Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

EYT Soru Önergesi ve Açıklamalar

KamuMeb.net - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmazsa, arzu edenlerin Genel Sağlık Sigortası primlerini biz ödeyeceğiz. Belediye olarak biz buna hazırız. Eğer belediye olarak bizden bir talepleri olursa, elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuz ifade ediyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Toplumda bir beklenti varken bu Meclisi kendi kafanıza göre, işte turizmle ilgili yandaşları kayıracak, Plan Bütçede yandaşlara birtakım katkılar sağlayacak maddeleri çıkarıp toplumun gerçek meselelerini konuşmadan kaçıp gitmeye kalkarsanız böyle yakalanır, böyle sobelenir, konuşmadığınız önergede çıkıp böyle söz almak zorunda kalırsınız, bir. İkincisi: Siz EYT'lilere söz verip kanun teklifi verip burada EYT'ye sözünü tutan grup başkan vekilini görevden alan partisiniz. Biz Milliyetçi Hareket Partisini çok iyi tanırız da siz MHP'yi tanınmaz hâle getirenlersiniz.mitil atmaya gelip de iki günde havlu atanlar. Bütün içinizden yepyeni bir parti çıktı, hâlâ daha üyeleriniz kahvelerde "MHP'liyim." demeye utanır hâle geldiler bir de onu düşünün." dedi. 

Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından bir soru önergesi verildi. Soru önergesinde ‘’Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen kesim içinde prim ve gün sayısı dolduğu halde emekli olamayan kişi sayısı ne kadardır? EYT’li olup işsiz kalan ve bir işte çalışmayan kişi sayısı ne kadardır? EYT mağdurlarına yönelik bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?’’ şeklinde sorular yer aldı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.