Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

EYT-SYDD Başkanı Özüpak Alınan Yeni Kararı Duyurdu

KamuMeb.net - EYTSYDD'nin tabela derneği olmadığını ticari amaç güden bir kuruluş da olmadığını kaydeden EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Bizler sosyal güvenlik yasalarının mağdur ettiği, ellerimizden alınan haklarımızın iadesi için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Derneklerimiz devletimizin yasalarıyla kurulmuştur" dedi.

STK'ların insanların tek tek yapamadıklarını toplu olarak yapmasını sembolize ettiğini, birlik ve dayanışmayı temsil ettiğini kaydeden EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, STK'ların devlet-birey-toplum ilişkilerinin düzenlenmesindeki önemine değindi.

EYT'nin aynı amaç doğrultusunda kenetlerenk, kocaman bir aile olduğunu kaydeden EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Mücadelemizde siyaset üstüyüz, işimiz siyasetle değil, siyasetçilerle. Hiçbir siyasi ideolojinin savunucusu da değiliz. Bizler adına yaratılan algılarla pes ettirmek, bölmek, parçalamaya çalışanlar bilsinler ki bölünmek değil, sksine daha çok kenetlerek, birleşerek davamıza sahip çıkmamıza yol açıyorlar." diye konuştu.

İşçi ve emekçi kaderdaşlarıyla EYT'lilerin yok sayılamayacağını kaydeden EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Haklılığımızı her yerde dile getirmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz EYT ile sınırlı değil: EYT; ABO, çıraklık, BES ve kıdem tazminatı... Haklı mücadelemiz tüm Türkiye'de karşılık buluyor. Tek bir dernektik, şimdi Edirne'den Kars'a kadar yasal örgütlerimizle haklılığımızı ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmit'te düzenlenen çalıştayda alınan konfederasyın kararının gerekçelerini anlatan EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Verdiğimiz mücadelenin daha etkin, daha fazla söz sahibi olabilmek adına, teşkilatlanrak her yerde olduğunu göstereceğimiz, davamızdan asla vazgeçmeyeceğimizi göstermek adına, kırmadan dökmeden, çocuklarımızın mağduriyetine kadar uzanan ve geleceğe bırakabileceğimiz bir kurumsal yapı için bölgesel federasyonlaşma ve akabinde konfederasyonlaşma kararı aldık. Bizleri mağdur eden yasaların karşısında olduğumuzu, güçbirliğimizle biz tüm Türkiye'yiz demek adına bu kararı aldık. Haklı mücadelemizde siz mağdur arkadaşlarımızın desteğiyle her yerde olmaya devam edeceğiz." dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, Kocaeli EYT Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen önemli toplantıda alınan kararı yayınladığı bir video ile açıkladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Gönüllülük ile yürüttüğümüz davamızda amaçları sadece davası olan kader birliği yaptığımız dernek başkanları arkadaşlarımız ile 2 Kasım 2019 tarihinde Kocaeli Derneğimizin ev sahipliğini yaptığı toplantımızda verdiğimiz mücadelenin daha etkili, daha söz hakkına sahip olabilmek adına kocaman bir aile olduğumuzu devletimize siyasi partilere sivil toplum kuruluşlarına teşkilatlanarak her yerde olduğumuzu davamızdan asla vazgeçmeyeceğimizi göstermek adına mücadelemizde yıkmadan dökmeden çocuklarımızın mağduriyetlerinin çözümüne kadar uzanan ve geleceğimiz olan çocuklarımıza kadar bırakabileceğimiz kurumsal bir yapımız ile örnek teşkil eden mücadelemiz ile bu toplantıda aldığımız karar doğrultusunda bölgesel federasyonlaşma ve akabinde konfederasyon olma kararı almış bulunmaktayız" dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.