Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim sağlık istasyonu öğretmen emeklilikte yaşa takılanlar

EYT ve 3600 Ek Gösterge Sözümüzün Arkasındayız

İYİ Parti olarak 3 yıllık bir partiyiz. 3600 ek göstergeyi Genel Başkanımız parti kurulur kurulmaz gündeme getirmeye başladı. Yurt gezilerinde defalarca söyledi. Bunu Türkiye’nin gündemine sokan parti olduğumuza inanıyorum. Partileri öncelikleri olur; EYT ve 3600 ek gösterge birinci sırada. Çünkü bunun sözünü vatandaş verdik.

Bu iktidarın gideceğine gönülden inanıyorum. Çok hızlı yükselen ve büyüyen bir İYİ Parti var. Gereğini yapacağız sözümüzü tutacağız. İktidara geldiğimizde bu bir zaruret olacaktır.

Hükümetimiz esnaflarla ilgili bir paket yayınladı 4 milyar TL’ye tekabül eden bir para. 2008 yılında Cumhurbaşkanlığının günlük harcaması 2.5 milyondu. 2019’da 10 milyon TL’ye çıktı. Bu 3 milyar 600 milyonluk bir bütçeye tekabül ediyor. Yani saray çalışanlarının yemesi içmesi kadar bir parayı esnafa verebildik.

Sayın Erhan Usta Esnafa aylık 2 bin TL olmak üzere hibe yardımı yapılması. Stopajın sıfırlanması. Alınan kredilerin geri ödeme sürelerinin bir yıl uzatılması gibi tedbirler açıkladı. Bunları yapmazlarsa sistem donacak. Türkiye problemlerini çözemez hale gelir daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız.

Türkiye bunu yapabilir ancak planlı bir çözüm gerekir. Kanal İstanbul konuşuluyor. Kredi bulunmazsa bütçeden yapılacak dedi Cumhurbaşkanı hangi para ile yapılacak?

Yap İşlet Devret dolar sabitlenmiş 1 Ocak itibarıyla hesaplansa buradan oluşacak fark bütün maliyetler karşılanacak. Yapsınlar yandaşları zaten. Kazanılan parayı anlatmaya çalışsam… Milletin sırtına neden yüklüyorlar? O 5 kişinin sırtına yüklesinler.

Hükümete geçsek bizim ilk yapacağımız işlerden bir tanesi çağıracağız hepsini. Kazanılan bu paraları oturup konuşmamız lazım.

Türk Telekom kurumlar vergisinde birinci sıradaydı. Bunların işlettiği sürede 14 milyar dolar kazandılar 12.6 milyar lirasını dağıttılar. Hariri 7 milyar doları aldı gitti. Dışarı para kaçırıp ödemeyince bankalara borçlandığı 4.5 milyar doları ödemedi. Türk Telekom altın yumurtlayan tavuktu, bunu sattıkları adam dolandırıcı oldu. Bu tavuğu kesti kaçtı, maliyetin yükünü de milletin sırtına bıraktı. Bir soruşturma yok, bir araştırma yok bu konuya ilişkin.

İktidar kendi saltanatını sürdürmenin yolunu korku politikasında buldu. Karamsarlığa kapılmayın esas korkan iktidarın kendisi. Kaybetmenin korkusunu yaşıyorlar, korktukça hırçınlaşıyorlar. Biz buradayız İYİler ailesi olarak. El ele vereceğiz, bize güvensinler, inansınlar. Zafer her zaman inanlarındır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.