Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

EYT Yasası ve Erken Seçim Açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği ve EYT Marmara Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Davamızın zaman süreci içerisinde duruşumuzla her yerde olmaya gayret ediyoruz. Ama toplantılarımızla, ama mitinglerimizle, ama Meclis’te her tarafta olmaya gayret edeceğiz. Biz tüm Türkiye’yi kapsayan bir mağduriyetiz. Biz mücadelenin hangi noktasında olmamız gerekiyorsa olacağız.

Umutsuz değilim. Asla umutsuz olmadım. Ben ve bana inanan arkadaşlarım ve gönüldaşlarım umudumuz var olduğu sürece mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Hak verilmez alınır diyor ve herkesi mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce emeklilikte yaşa takılanlar için görevlendirdiği Vedat Bilgin’in atanması ile ilgili Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği ve EYT Marmara Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Zaman değişiyor. Çok örgütlü bir mücadelemiz var. Bizim artık görmezden gelinemeyeceğimizin örnekleri süregeliyor. Emeklilerle ilgili yapılacak düzenlemenin içerisinde biz var mıyız? Bunu zaman gösterecek. Vedat Bilgin beyin bakan olması umut verici mi? Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Yardımcısıyken, Çankaya Köşkü’ne bizi davet etti ve 1,5 saat süren bir görüşme oldu. Biz tüm sorunları anlattık. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı’na rapor sunacağını söyledi. Ama daha sonra böyle bir talimat almadığını iddia etti. Şu anki gelinen durum nedir? Biz derdimizi kendisine anlattık. Kendisi çalışma ekonomisi üzerine öğretim görevliliği yapıyor. Çalışma hayatını bilen biri.

Umudumuz var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın emeklilerle ilgili bir çalışma yapılacağını söylemesi, akabinde bizlerle de ilgili bir çalışma yapabileceği umuduna yer vermek istiyorum. Söze değil icraata bakan bir kitlemiz var. Sözlerin tutulmadığı çok zaman geçirdik. Vedat Bilgin Bey bizi bizden dinledi. Belki bir erken genel seçim bu değişikliklerin içerisinde var olacak. Bir parmak bal sürelim de şu sorununuzu çözelim derlerse bu bize yetmez.  Bizim sorunumuz 4447 sayılı ve 5510 sayılı kanun ile sadaka niteliğinde bir maaşa mahkûm edilmek. 1500 lira ile bir ayı bir milletvekili geçirsin." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.