Öne Çıkanlar Nitelikli Personel Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

EYT'deki Çalışmalar ve Asgari Ücret Açıklaması

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Şüphesiz ekonomideki gelişmeleri defaatle konuştuk. Şu seçim kampanyasında bir numaralı madde ekonomidir. Buna hayat pahalılığı deyin, enflasyon deyin vesaire buna ne derseniz deyin, birinci madde budur. Bunun farkındayız. Bu bakımdan zor bir seçim olacağı belli. Ama vatandaşımız şunu da görmeye başladı. Ortadaki bu ekonomideki değişmelerin temel sebepleri Türkiye'nin ekonomisindeki içsel faktörlerden ziyade dışardan kaynaklanıyor. İşte bu pandemi sırasında fiyatların olağanüstü yükselmiş olması bir takım krizlerin ortaya çıkmış olması savaşlar dolayısıyla mal ve hizmetlerin çok yüksek fiyatlara gelmiş olması. Bunun çok doğal bir sonucu olarak hemen her ülkesinde de çok ciddi bir enflasyon var. Enflasyon tabirini sadece kelime olarak bilen ülkelerde bile fiilen yüzde 8'ler yüzde 10'lar seviyesine kadar gelen bir enflasyondan bahsediyoruz.

Bizdeki tabii ki çok yüksek bir seviyede bunu görüyoruz. Ama özellikle son dönemlerde geçtiğimiz yıl içerisinde iki kez asgari ücrete iyileştirme yapıldı. İnşallah bu yıl sonu yani daha doğrusu önümüzdeki yıl başı itibariyle asgari ücrette yine çok yüksek bir, vatandaşımızı memnun edecek, çok titiz çalışmalar sonucu vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir asgari ücret belirlemesi olacak. 

İşçi ve memur emeklilerinin de aynı şekilde maaşlarında iyileşmeler ortaya çıkacak. Yani fiyatlar yukarıya çıkmışken bu fiyat artışlarının karşısında vatandaşın ezilmemesi için ilave desteklerin artırıldığını görüyoruz.

Örnek olsun diye söylüyorum, TOKİ'nin ilan etmiş olduğu bu sosyal konut projesi tam da sadece bir konut projesi olarak görmemek lazım. Bunun ötesinde çok büyük bir sosyal projedir. 

Seçim dönemine daha düşük bir enflasyonla gidilmesi hedefleniyor.

Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiç bir konu yoktur. Biz rasyonel bir şekilde, eldeki imkanlar ve önceliklerimiz istikametinde vatandaşın taleplerini değerlendiriyoruz. EYT son şekline geldi. Belli bir takvimde, onu açıklamak bize düşmez. Vakti geldiğinde Çalışma Bakanımız açıklayacaktır. Ve böylece yıllardır konuşulan EYT meselesi de oldukça geniş bir kitlenin 'olur' dediği, bu hakkaniyetli oldu diyebileceği bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum. 

Sorunu çözmenin yolu, sorunun muhataplarının memnun olmasını temin etmektir.

Bütün istek ve talepler değerlendiriliyor. İmkanımız varsa adım atılır, yoksa yine bizim en temel özelliklerimizden birisi olmayacak duaya amin demeyiz. Vatandaşı lüzumsuz yere hiç bir zaman, (Mali disiplin) orada da çok ciddi, Kopenhag kriterlerinin altında Türkiye'nin belli bir disiplini korumaya gayret ediyoruz. Çok şükür bu kadar çok kamu tarafından destek verilmesine rağmen mali disiplini ciddi bir şekilde korunuyor. 

İşin zor kısmının geride kaldığına inanıyorum. İnşallah disiplinle gayretle, iyi niyetle bu süreci sürdüreceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.