Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

EYT’lilere Verilen Söz Yerine Getirilsin

EYT’lilerin sorunlarının çözülmesi konusunun MHP’nin seçim vaatleri arasında olduğunu hatırlattı ve “Bu kanun bir günde çıkar” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, açıklamasının devamında “Getirsinler Meclis’e biz destek olalım ve kanunu çıkaralım. MHP, CHP, İYİ Parti ve diğer muhalefet partisi destek olduğunda milletvekili sayımız 300 oluyor. Bu kanun bir günde çıkar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP'nin seçim vaatleri arasında EYT'nin (emeklilikte yaşa takılanların) sorunlarını çözecekleri yönünde vaadi olduğunu hatırlatarak, "MHP'nin herkesin huzurunda açıkladığı seçim bildirgesinde var EYT. Biz bugün Meclis'te toplandığımızda AK Parti hariç 300'ün üzerinde milletvekiliyiz. MHP teklifini getirdiği anda EYT geçer. Biz getirdik reddettiler, İYİ Parti getirdi reddettiler. MHP'nin kendi kanunu gelse biz oy vereceğiz diyoruz, getirmiyorlar. EYT'nin takipçisi olacağız" sözlerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, "geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye katılan Erhan Usta'nın EYT konusundaki çabasını dile getirdi vel "Erhan Usta, MHP'nin grup başkan vekiliydi. İYİ Parti'nin teklifi geldi, Erhan Usta 'Bizim de sözümüz var, oy veririz' dedi. Erhan Bey beyefendi bir adamdır ve sözünün eridir. Hep birlikte oy verdik biz. Televizyonlarda alt yazılar geçti 'Emeklilikte yaşa takılanlara müjde' diye. Ortalık ayağa kalktı. Birinci oylamada geçti, ikinci oylama olacak. İkinci oylama öncesinde Devlet Bahçeli, Erhan Usta'yı görevden aldı, EYT'ye sözünü tuttu diye. Daha sonra da MHP'den ihraç ettiler Erhan Usta'yı" dedi..

İktidara gelmeleri halinde EYT ve 3600 Ek Gösterge konusunu çözeceklerini kaydeden CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Eğer önümüzdeki seçimde ittifak olarak seçimi kazanırsak, kendi içimizde kavgaya başlarız önce hangi sorunu çözeceğiz diye. İçişleri Bakanımız masaya yumruğunu vurur 3600 Ek Gösterge diye, diğer yandan da 'EYT'ye sözümüz var' deriz. Önce hangisini çözeceğiz diye kavga ederiz. Bunlar gibi verdiğimiz sözü tutmazlık etmeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.