Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

EYT’yi Meclis’ten Çıkarttıracağız

KamuMeb.net - Uzun süredir emeklilikte yaşa takılanlar seslerini duyurmak için büyük çaba harcıyorlar. Dernekleşen EYT'liler seslerini biraz daha gür çıkarabilmekte. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Emeklilerimizin yarısından fazlası hala asgari ücretin altında maaş alıyor. Dul ve yetimlerimiz 1000 TL’nin altında maaş alıyor, 1000 TL’nin altındaki o maaşlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Emeklilerin de dul ve yetimlerimizin de derhal yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışma yapılması gerekiyor.

Her yerde söylediğim bir başka mesele de EYT meselesi. Buradan da tekrar ediyorum. EYT’yi çözmesi gerekenler kaçıyorlar ama nereye kaçarlarsa kaçsınlar biz bu meselenin peşini bırakmayacağız. Emeklilikte yaşa takılıyorlardı. Sonrasında emeklilikte AKP’ye takıldılar. Şimdi de MHP’ye takılıyorlar. Ama biz bu sorunu çözeceğiz. O EYT’yi o Meclis’ten çıkaracağız. Yine seçim öncesinde vaat ettikleri 3600 ek gösterge meselesinin de bizzat takipçisiyim. Hemşireye, Polise, Din görevlisine, Astsubaylara, Öğretmenlere, İnfaz Koruma Memurlarına ek göstergenin 3600 olması için mücadelemi sürdüreceğim. Bu meseleyi sürekli olarak gündem tutacağım." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.