Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Hak Gaspı Yapılmıştır

Türkiye genelinde 4 Milyon 900 bin kişinin EYT mağduru olduğunu belirten Kocaeli EYT Dernek Başkanı Zekeriya Akbulut, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “4447 No’lu yasa ile 8 Eylül 1999 ‘da çıkan yasayı geriye doğru çiğneyerek bir hak gaspı yapılmıştır. İnsanların alın teri, emeği çalınmış, hak edilmiş olan hukukun verdiği haklar geri alınmıştır.

Siyasilerin görevi vatandaşın hayatını, yaşam şartlarını kolaylaştırmaktır. Bunun tam aksi bir uygulamadır çıkan bu yasa. Cumhurbaşkanımızın EYT’liler ile ilgili kurduğu, sebebi belli olmayan kalın bir duvar var. Çalışma şartlarının, yaşam şartlarının çok ağır olduğu, 10 Milyon’a ulaşan işsiz sayımızın olduğu, işsizlik ve geçim sıkıntısı yüzünden özellikle ilimizde tavan yapan intihar vakalarının olduğu, üniversite mezunu gençlerimizin iş bulamadığı, her iş ilanında 35 yaş altı şartı arandığı günümüzde işsiz kalan 40 ve 50 yaş üzeri işsiz EYT mağdurları da bu ülkenin vatandaşıdır. Onların da bakmak zorunda oldukları aileleri var.

Çok uzun zamandır ülkenin gündeminde olan, kanayan bir yaradır EYT mağduriyeti. Demokrat Parti olarak bizlerin ve Genel Başkanımız Sn. GÜLTEKİN UYSAL’ın hassasiyetle üzerinde durduğu sonuna kadar destek olduğu bir konudur. Sadece seçim dönemlerinde gündeme gelen sakız gibi çiğnenen bir konu olmamalıdır. Tüm siyasi partiler işbirliği içerisinde olup bu mağduriyetin giderilmesi için ortak bir mutabakat çerçevesinde girişimde bulunmalıdırlar. Demokrat Parti sonuna kadar hakları gasp edilmiş vatandaşlarımızın yanında olacak ve atılacak her olumlu adımın destekçisi olacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.