Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Mahmut Özer Fransızca Öğretmeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hangi Milletvekili EYT Konusunda Ne Dedi?

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, "... bugüne kadar 16 istihdam paketi açıkladınız, ayrıca toplam 22 ekonomi paketi açıkladınız. 'Zenginleşiyoruz.' 'İşsizlik bitiyor.' 'Dolar, faiz düşecek.' dediniz, ne söylediyseniz hepsinin tersi oldu; fakirlik arttı, işsizlik arttı, faizler yükseldi, borçlar büyüdü ama tefeciler sevindi, tefeciler; millet perişan. Bu arada damat da sarayına kaçtı, millet aç, açıkta kaldı. 130 bin kahvehane, 200 bin lokanta, restoran, kafe kapanmış, 50 bin kantin kapısına kilit vurmuş, binlerce servis minibüsçüsü araçlarını satışa çıkarmış, 6 milyon aşkın seyyar satıcı ve sokak esnafı açlığa mahkûm edilmiş, işsizlikten dolayı 100’e yakın müzisyen intihar teşebbüsüne girmiş, 400 bin ağırlıklı küçük esnaf olmak üzere işletmesini kapatmış hem açlıkla hem pandemiyle mücadele ediyor. Siz de üç beş yandaş müteahhide 12,8 milyar TL destek verirken 1 milyon 239 bin esnafa 5 milyar Türk lirasını sadaka  gibi, destek vereceğinizi yüzünüz kızarmadan da açıklıyorsunuz. Bütçede çiftçiye bedava ilaç yok, bedava mazot yok ama haciz var, haciz var. Öğretmene, polise, din görevlisine, hemşireye 3600 ek gösterge yok, atanmayan öğretmenler yok, EYT’lilere çözüm yok, bütçede millet yok, millet. Milletin derdini unutanlar '156 tane ülkeye, 9 tane uluslararası kuruluşa yardım yaptık.' diyerek milletle de dalga geçiyorlar. Çaresizlikten kıvranan on binlerce esnafa sahip çıkmadınız, Katarlı firmaya bir seferde 90 milyon dolar kıyak yaptınız, Tunus’a 5 milyon hibe gönderdiniz." dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, " ... gerçekten çok acı, 'aş, iş' diye intihar eden vatandaşlar var. Siz inkâr ediyorsunuz ama bunun hesabını sormayacak mısınız? Hani kuvvetler ayrılığı vardı, hani bu sistem çok güzeldi; siz bağımsızdınız, yürütme bağımsızdı. Ya, bir kere olsun, Allah aşkına, bir kere olsun bu bağımsızlığı gösterin ve bu kesin hesap kanununa ret oyu verin; görelim o zaman kuvvetler ayrılığı var mı yok mu, görelim. Birleşmiş Milletlerde oyu var diye Tunus’a 5 milyon dolar veriliyor ya; bu esnafın, bu çiftçinin, bu işçinin, bu EYT’nin, bu emeklinin oyu yok mu zannediyorsunuz? Yani şimdi onlara bu kaynağı ayırmazken onların oyunu cepte mi görüyorsunuz?" dedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, "... Bir köylümüz, çiftçimiz, “Bizden şeker pancarını 350 liraya alıyorlar ama posasını bize 350 liraya satıyorlar.” diyen hemşehrim Nusret’ten de selam var. Emekliler arasındaki maaş adaletsizliğini gidermek için yapamadığınız intibak düzenlemesi mağduru işçi emeklisi Mahmut Abi’nin selamı var. Binbir türlü zorlukla üniversiteyi bitiren, iş bulma hayaliyle çalmadık kapı bırakmayan, umutsuzluğun en koyu karanlığında hayallerini, ümitlerini kaybeden yaklaşık 2 milyon üniversite mezunu genç adına Hilal kızımızdan selam var. “Madem bana ihtiyaç yoktu, niye devlet beni okuttu, neden benim en güzel dört yılımı çaldı, hayallerimi, gençliğimi elimden aldı? Bu saatten sonra ben ne iş yapabilirim?” düşünce yumağında yolunu izini kaybeden Tarih Öğretmeni Alperen’den selam var. Erkeklerin askerlik borçlanması gibi doğum borçlanması isteyen Emine Hanım’dan selam var. 3600 ek gösterge sözünü verdiğimiz, bu söze güvenerek bir nebze mutlu ettiğiniz Öğretmen Zafer Bey’den, Polis Memuru Fatih kardeşimden, Hemşire bacım Zehra’dan, Din Görevlisi Yasin Hocamdan da selam var. Emekli olarak alacağı 3 kuruş emekli maaşına karşılık yine çalışıp 3-5 kuruş daha ilave edip yoksulluk sınırından kurtulma sevdasıyla yanıp tutuşan EYT’li hemşerimiz Rasim’in de selamı var. Hayvan hakları yasasını bekleyen kuzulardan, kuşlardan, dünyanın en güzel gözlü yaratığı ve arkadaşlarının selamını da unutmayalım." dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "... Allah’a hamdolsun milletin cebine giren her kuruş için. Keşke on sekiz yıllık iktidarınıza, milletin cebine girmiş ve hepinizde coşkuya sebep olmuş, bu 'Oh olsun!' hissiyatınıza keşke şöyle şeyler de demek nasip olsaydı: Keşke size 'adalet ve kalkınma' diye başladığınız bu memleket, millet davasının on sekizinci yılında, 19’uncu bütçesinde, 179 milyar faize para vermiyoruz, 'Ooh!' diyebilmek imkânı hissenize düşseydi. Keşke size teveccüh gösterilmiş bu on sekiz yıl içerisinde partinizin hizmet itibarına, hissesine, memleketin kamu borç stokunu, cumhuriyet tarihi boyunca yapılanı 2 katına çıkarmadık, 'Ooh!' diyebilmek gibi bir itibar düşebilseydi. Keşke partinin itibarına, EYT’lilerin problemlerini çözdük, 'Ooh!' diyebilmek düşebilseydi, keşke partinizin icraat itibarına, seçim meydanlarında verdiğiniz 3600 sözünü tuttuk, 'Ooh!' diyebilmek düşseydi. Keşke partinizin iddialarına ve itibarına, yolun başlangıcında teslim aldığınız ülkeyi, 17’nci sıralardan aldığınız bu memleketi 10’uncu sıralara getirdik, 'Ooh!' diyebilmek nasip olsaydı." dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, "Asgari ücretten vergiyi alıyorsunuz. Asgari ücretliye ne verdiniz ki neyi istiyorsunuz? Alın terini dökmekten başka bu insanlar size ne yaptılar? Çiftçiye olan 23 milyar dolar borcunuzu ödemediniz; elinden tarlasını, traktörünü aldınız ama dışarıdan 133 milyar dolar vererek hububat ithalatı yapıyorsunuz. Çok güzel yakıştı bu size, helal olsun diyorum valla. Ne yaptı size bu çiftçi? Üretimden başka, alın teri dökmekten başka ne yaptı, bize bir anlatın, görelim. EYT’lilere emekli hakkı verdiniz mi? 'Verelim.' dedik, 'Hayır olmaz, ülke batar.' diyorsunuz. Yandaşlarınıza peşkeş çekmekle ülke batmıyor ama EYT’li garibanlara verelim deyince ülke batıyor, öyle mi, bu mu insafınız? Allah’tan korkun. Çalışırken zaten hak ettiğinin yarısını verdiniz, şimdi, bu yarısını da EYT vasıtasıyla alıyorsunuz. Çalışan, üreten insanlarımız yirmi yıl size baktılar, yirmi yıl vergi verdiler. Bu insanlara pandemide yirmi gün bakamadınız, helal olsun size diyorum." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, " ... Şimdi, EYT’liler diyor ki: 'Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a; Türkiye Büyük Millet Meclisinde adalet varsa, çıksın artık bu yasa!' Bu bütçe halkın bütçesi değildir, bu bütçe sarayın bütçesidir. Bütçede işçiler, köylüler, esnaflar, öğrenciler, engelliler, emekliler, EYT’liler, dullar, yetimler ve işsizler olmadığından dolayı biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bütçeye 'Hayır.' diyoruz, 'Hayır.' diyoruz, 'Hayır.' diyoruz." dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, "... 10 milyon 287 bin işsiz, 5,8 milyon genç işsiz yarattınız. Ücretsiz izinle 2 milyon 164 bin çalışanı günlük 39 TL’ye mahkûm ettiniz. 11 milyon 641 bin kişiyi aylık 899 TL’yle yaşamak zorunda bıraktınız. Yap-işlet-devret modeli projelere altı yılda 140 milyar TL’den fazla kur farkı ödediniz. Bu parayla 1,5 milyon EYT’liyi emekli yapabilir, 3600 ek göstergeyi çıkartabilir, salgın sürecinde 2 milyon esnafın her birine 70 bin TL hibe verebilirdiniz ama vermediniz. Salgın sürecinde, iktidarın “Öğretmen atamalarını yaptık, kaynaklarını ayırdık.” demesine rağmen, yüz binlerce öğretmen hâlâ atama bekliyor, siz 60 bin atamayı bile yapmadınız. Yıllardır atama bekleyen binlerce ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendisleri ile veteriner hekimlerin de çığlığını hiçbir zaman duymadınız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.