Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Hükümetin Endişelerine Katılıyoruz

KamuMeb.net - İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, erken seçime karşı olduklarını belirtti ve ‘’Erken seçim, 'ben yönetemiyorum, seçime gitmekten başka çarem kalmadı' şeklinde bir hükümet beyanına dönüşürse, bu resti görürüz. Müstakil olarak bunca ağır yükün arasında seçim isteyen taraf olarak milletin çektiği ıstıraba sırtını dönmüş bir nobranlığın tarafı asla olmayız. Biz, erken seçim isteyen ve erken seçimi talep ederken memleketin bunca darboğazını görmezden gelip, bir siyasi rekabet ve hırsın içerisinde memleketin üstüne yeni yük yükleyen taraf olmak istemeyiz. Erken seçim, 'ben yönetemiyorum, seçime gitmekten başka çarem kalmadı' şeklinde bir hükümet beyanına dönüşürse, bu resti görürüz. Ama müstakil olarak bunca ağır yükün arasında seçim isteyen taraf olarak milletin çektiği ıstıraba sırtını dönmüş ve bunu umursamamış gibi bir nobranlığın tarafı asla olmayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Fazla uzun sürmez; kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük bir adım olduğunu herkes kabul edecek” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak, ''Muhalefet partileri bugüne dek EYT ile ilgili 22 yasa teklifi verdi. Hükümet ise sorunu görmezden geliyor. Ama biz varız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Artık olumsuz algı yaratmaktan vazgeçip çözüm için adım atmaları gerekiyor. Biz haklıyız, hak mücadelesi veriyoruz. Ne erken emeklilik isteyen ne de bütçeye yük olanlarız. 38-40’lı yaşlarda emekliliği bizler de onaylamıyoruz. Ama ortada çok açık bir hukuksuzluk, adaletsiz var. Yasanın geriye dönük işletilmesiyle anayasal hakkımızdan mahrum bırakılmamız söz konusu. Kimse de bize haksızsınız diyemiyor. Muhalefet partileri bugüne dek EYT ile ilgili 22 yasa teklifi verdi. Hükümet ise sorunu görmezden geliyor. Ama biz varız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız.” dedi.
EYT ve ceza indirimi konularını da değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "EYT konusundaki görüşümüz bellidir, daha önce açıklanmıştır. Bir mağduriyet vardır, fakat ekonomik imkan ve şartları da hesaba katmak lazımdır.’’ dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) sert bir açıklama yaptı. Dernek açıklamasında "Ekonomik kriz sadece EYT'liler söz konusu olunca mı aklınıza ülke geliyor?" diye soruldu. 

EYT Derneği İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, "Eyt ülkeyi batıracak!!!! Ekonomi zora girecek Beka sorununu aşana kadar sabır edin Önce ülke güvenliği. Son günlerde yine bu söylemler artmaya başladı. Ülke de beka sorunu varsa, ekonomik kriz varsa, neden Suriye lilere sonuna kadar yardıma varız diyorsunuz? İş dünyasının vergilerini neden siliyorsunuz? Ekonomik kriz sadece Eyt liler söz konusu olunca mı aklınıza ülke geliyor? Sayımızı söylerken yalanlarla başlayan cümleleriniz, yine kendinize ve EYT dışında kime yardım edilecek se beka sorunuyla devam edenleri buradan ikaz ediyoruz. "Yerel seçimlere damgamızı nasıl vurduysak gelecek seçimde de yine biz Eyt kardeşliğimiz damgasını vuracaktır" dedi.

Gazeteci ve önceki dönem CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar ülkeyi batırır deniyor. 20 milyar gerekeceği söyleniyor. Sadece bu yıl devletin almaktan vazgeçtiği, affettiği vergi 130 milyar. Türkiye'de vergi sistemi ödeyeni mahvet ödemeyeni affet" ifadelerini kullandı.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.