Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel Ramazan Pidesi Malzemeleri MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İbrahim Kalın’dan Af-EYT-3600 Ek Gösterge Açıklaması

KamuMeb.net - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini belirtmesi, TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı AK Parti'li Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun "Kademeli olarak bir düzenleme olabilir" açıklamasını yapması, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘’EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok’’ demesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın ‘’2020 yılı bütçesi yapılırken, mevcut belirlenmiş Kalkın Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni kaynak öngörülmedi’’ şeklindeki açıklaması emeklilikte yaşa takılanları bir hayli umutlandırdı.

''Yargı Reformu Paketinde "Af konusunun bugün gündemde yer alıp almadığı ve emeklilikte yaşa takılanların durumunun ne olacağı"na ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Af konusunun bugün gündeme gelmediğini" söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün daha ziyade hukuk davalarının hızlandırılması ve vatandaşın bu süreçte daha etkin, daha kısa süre sonuç almasını sağlayacak düzenlemelerin gündemde olduğunu, emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin de gündemde yer almadığını ama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 3600 ek gösterge ile bir çalışması olduğunu, onun da bugünkü toplantıda gündeme gelmediğini kaydetti.

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili açıklama yapan Sabah gazetesinden Faruk Erdem,  EYT'nin çok kapsamlı bir çalışma olduğunu söyledi ve "İçinde hem SSK'lılar hem BAĞ-KUR'lular hem de memur olanlar var" dedi.

Sabah gazetesinden Faruk Erdem, "Çok kapsamlı bir çalışma gerektiren bir konu. İçinde hem SSK'lılar hem BAĞ-KUR'lular hem de memur olanlar var. Herkesin çalışma koşulları ve yaşları farklı. Herkes için farklı bir çalışma yapılacak. Fakat bu çok zor bir çalışma olacak. Çünkü çok kapsamlı bir çalışmadır bu. Son gelişme ise herkesi biraz da olsa umutlandırdı. Konunun Cumhurbaşkanlığı nezdinde olması çözüm açısından umut vaat ediyor." dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.