Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

İYİ Parti'den EYT Çözüm Planı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, “Bu meseleyi çözeceğimizi milletin huzurunda söyleyeceğiz. Çözüm paketinin ana unsurlarını da 84 milyonun önünde açıklayacağız. Bunu güçlü bir taahhüt olarak kabul etmek lazım. Belki de seçim öncesinde Cumhur İttifakı bir çözüm planı getirecek. Biz de gerçekten çözüm getirmesi halinde buna destek veririz. Kendi çözüm planımıza da uyması halinde… MHP bu işte samimi davranırsa çok kısa sürede bu işi çözebiliriz. MHP katılırsa AK Parti’nin katılmasına da gerek yok, Meclis’te yeter sayıyla çözeriz. MHP tutum değiştirse bir hafta için de çözülür.

Hiçbir şey hesapsız kitapsız olmaz. Biz bu işin hesabını yaptık. Diyelim ki bu düzenlemenin getireceği ilave maliyet budur, biz bu maliyeti şununla karşılayacağız, diyeceğiz ki inandırıcılığı olsun. Ve bu çalışma yapıldı.

Emekli maaşlarının yükseltilmesi konusunda genel bir kararımız var. Ancak şu an için şöyle yapılacak diye bir şey söylemem mümkün değil. Emekli aylıklarında genel bir düzeltme gündemimizde.

Bu yaklaşık 12 milyon kişiyi ilgilendiren bir husus. Aktüeryal olarak bunun nasıl yapılacağına bakılması lazım. Bu alanda henüz kapsamlı bir çalışma yapılmış değil.

Staj başlangıcının sigorta başlangıcı sayılması konusunda parti olarak taahhüdümüz var.

Parlamenter sisteme geçiş konusunda Millet İttifakı birlikte çalışıyor. Ortak Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi aşamasına gelindiğinde de temel politikalar ve sorunlar konusunda ortak çözümler ittifak bileşenlerince millete sunulacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.