Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Mahmut Özer

İYİ Partili Kabaca EYT'lileri Ziyaret Etti

Adana Eyt’liler Derneği Başkanı Uğur Altundaş, yaptığı açıklamada "bizler sayısı 5 milyonu bulan emeklilerde yaşa takılanlar olarak çok mağduruz Yıllarca emeklilik hayalleri kurup alın teri dökerken bir gecede yapılan bir değişiklikle hayallerimiz alt üst oldu Biz yeni bir hak değil aksine kazandığımız hakkı istiyoruz Bu konuda bize destek verenleri de EYT’ liler olarak yakından takip ediyoruz Elbet de bizimde söz hakkımızın olacağı gün gelecek ve bizim feryadımız kulak tıkayanlara o zaman gerekli cevabı vereceğiz." dedi.

İyi Parti Merkez STK’lardan sorumlu Komisyon üyesi Ahmet Kabaca ise yaptığı açıklamada "bu gün burada mağduriyet yaşayan milyonların sesini duyurmak için bulunuyoruz Dünyanın hiçbir yerinde hiç bir çıkan kanun geriye doğru işlemez Bu insanların hak ettiği kazanımlarını almaya kimsenin hakkı yok Herkesin dilinde ekonomi olaya bu gözle bakıyorlar Sanıyorlar ‘ki yasa değişirse 5 milyon kişi aynı anda emekli olacak Bu konuda Sn Cumhurbaşkanını yanlış yönlendiriyorlar Yasa değiştiğinde 5 milyon kişi aynı anda emekli olmayacak eski yasaya göre kiminin emekliliğine aylar kiminin yıllar var Kademeli olarak emekli olacak İlaveten Herkes aynı anda emekli olmak istemiyor çalışanlar emekli olmaz neden olsun emekli olsada geçinemiyor ek bir işte çalışmak zorunda kalıyor İşten çıkarılmış çalışmadan bekleyenler emekli olacak o yüzden herkes aynı anda emekli olmayacak Ayrıca emekli olmak yasa değişmeden önce yıllarca alınteri dökmüş her işçi kardeşimizin hakkıdır Biz Millet İttifakı olarak bu konunun her platformda takipçisi olacağız Eyt mağdurlarının sonuna kadar yanlarındayız" dedi.

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Uğur Büyükkantarcı, "Türkiye sosyal bir hukuk devletidir. Her sey yasaya göre uygulanır ve vatandaşın refahı göz önüne alınır. Hiçbir yasada verilmiş müktesep hakkı geri alamazsınız Eğer alırsanız hiç bir şeye güven kalmaz, hiç bir kazanılan hak bir şey ifade etmez Ve bu günkü gibi büyük mağduriyet ortaya çıkar Nasıl maç oynanırken kural değiştirilmezse, yeni çıkan yasalar da kazanılmış hakları etkilememeli Bir de sürekli bu konunun önündeki en büyük engel olarak bilinçli olarak ekonomiye getireceği yük konuşuluyor İyi de bu insanlar işe başladığında ne zaman emekli olacakları belli değil miydi? O zaman neden hesaplanmadı Devlet vatandaşını ön plana almak zorundadır Her şeyi ekonomiye yük olarak görecek olursak yarın devlet memurlarına da emeklilere verilen maaşların yük olarak görülemeyeceğini kim garanti edebilir? Biz millet ittifakı olarak EYT ‘lilerin yanındayız Ve sonuna kadar da destekçileri olacağız dediler." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.