Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Kıdem Tazminatı Kırmızı Çizgimizdir

Sosyal güvenlik sistemine anonim şirket muamelesi yapıldığını belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu (EYTSYD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’sosyal devlete yakışan, emekçilerin ellerinde ne var ne yok almak değil, olması gereken mağduriyetin çözüme kavuşturulmasına destek olmaktır.’’ dedi.

Yıllardır ödedikleri primlerin varlığına rağmen, işsiz kaldıklarını ve genel sağlık sigortasından faydalanamaz hale geldiklerini ifade eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu (EYTSYD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’üstüne işsizliğin verdiği yükün haricinde EYT'li kardeşlerimizin sırtına GSS primi yükü yüklenmiştir. Önce millet diyerek milletin güvenini ve oyunu alanlar ilk fırsatta millete sırtını döndü. Durumun vahameti bu kadar ciddiyken bir dönem BES yani bireysel emeklilik sistemi getirilerek bir fon oluştu, gelir elde edilmek istendi. Dikkatinizi çekiyorum burada yine bizler mağdur edilmiş olduk. Ayrıca gençlerimize, evlatlarımıza da mağduriyet doğurulmuş oldu. Zaten ay sonunu zor getiren on binlerce emekli sistemden kendi isteğiyle ayrılmak zorunda kaldı. Bu da yetmedi sistemde taslak halinde bulunan BES'i (Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi) TES yaparak yıllarımızın yıpranmışlığımızın emeğimizin birikiminin karşılığı olan kıdem tazminatına el uzatılmak isteniyor. Kıdem tazminatımız vazgeçilmezimizdir.’’ dedi.

‘’Biz hakkımızı isterken devletimize, milletimize yük müyüz? Yoksa yıllarca bu yükü omuzlamış bir kuşak mıyız?’’ diyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu (EYTSYD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’söz konusu yasalardan sadece EYT'liler etkilenmedi bu yasaların esas mağduru olacak olan Y ve Z kuşaklarıdır. Bütün bunlar tesadüf mü yoksa bir planın parçası mı biz bilmiyoruz. Biz, işin o kısmında hiç değiliz. Örgütlendik. Çığ gibi büyüdük. Aramızda her partiye oy veren kardeşimiz var. Sözlerimizin amacı siyaset değil, hak aramaktır. Her seçimden önce verilen EYT çözülecek sorunu, seçimlerin ardından unutuldu, bu vaatte bulunmayan siyasetçi de kalmadı. Muhalefet partilerinin vaatlerini görüyoruz, biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli de bu konuda söz verdi ama sözlerini unuttular. Kendilerine şunu hatırlatmak isterim ki geçim mücadelesi veren evlatlarının harçlık istemesinden çekinen anne babaların sabahlarını düşünün. Sonra da elinizi vicdanınıza koyup EYT'lileri düşünün.’’ dedi.

Açıklamalarının devamında Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu (EYTSYD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ‘’bizler ekstra bir şey değil, hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımız olanı 17 yıla kadar ötelerken emeğin hakkını teri kurumadan veriniz diyen Peygamber Efendimizin gönül yüceliğini anlamaya çalışın diyoruz. Bu kuşağın yaşadığı zorlu süreçlerin işimize, aşımıza ve psikolojimize yaptığı olumsuz etkiden bahsetmiyorum bile. Eğer fedakarlıksa bizim kuşak en büyük fedakarlığı yaptı. Vatan ve bayrak sevgimizden kimse şüphemiz olmasın. Biz bu ülke için emeğimizi verdik, gerekirse canımızı da vermekten çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.