Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Mağduriyet Halkamıza Yeni Bir Halka

Kocaeli EYT Derneği Başkanı Zekeriya Akbulut, biz Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 8 Eylül 1999 tarihinden önce, bir Sosyal Güvenlik Çatısı altında, çalışma hayatına atıldığımız için, beklenti ve plânlarımızı, doğal olarak o zamanki koşullar ve yasalar içinde gerçekleşmesini bekledik. Ama 4447 Sayılı Yasa çıkartılıp, bir de geriye doğru işletilerek, mevcut şartlara bir de Yaş Şartı eklediğinde, hayatımızın en büyük şoku ile karşılaştık. Hükümetler elbette bulundukları şartlar itibariyle, devleti koruyucu yasalar çıkartabilirler. Böyle bir duruma, kesinlikle diyeceğimiz bir cümle veya tavır olamaz. Biz Emeklilikte Yaşa Takılan kesimin karşı çıktığı nokta; bu yasanın geriye doğru aleyhte işletilmesidir. Böyle yapılarak, mağduriyet zincirimize yeni bir halka eklenmiştir.

2008'de çıkartılan 5510 Sayılı Yasayla da, 2008 yılı öncesi %78 olan Aylık Bağlanma Oranları, yeni bir düzenlemeyle %28'lere düşürüldü. İnsanların alım gücünün düştüğü gerçeği ile birlikte, emekli olduktan sonra gelirlerinin de düşürülmesi, insanların madden ve manen dibe vurmalarına neden olmuştur. Bunlarla birlikte, gerek Staj Sigortalığının, Hizmet başlangıcı olarak sayılmaması, çalışmayan ve geliri düşük olan kişilerden Genel Sağlık Sigortası adı altında bir kesinti yapılması ve son günlerde çalışanların ileriye dönük, bir birikimi olarak gördükleri, Kıdem Tazminatlarının bir Fona devredilerek, değerlendirilip Sigorta sahibine öyle verilmesi düşüncesi, bu ülke çalışanlarını birikimlerini tam olarak alamama durumu ile birlikte, psikolojik  olarak çıkmazlara sokmaktadır.

Sonuç olarak Hükümetimizden beklentimiz; yukarıda saydığımız mağduriyet ve kayıplarımızı gözönünde tutarak, haklarımızı bizlere iade etmeleridir. Hükümetler bu gibi girişimlerinde, vatandaşlarının yanında olduklarını göstermesi, ayrılmaz bir bütün ve birliktelik göstergesi olarak algılanır. Hükümetimizin bu anlayış ve düşüncede olduklarını bizlere hissettirmelerini ve çözüm odaklı olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.