Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Memur ve Emeklilere 1000 TL Ek Zam Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Son günlerde döviz ve altındaki akaryakıt fiyatlarındaki artış sabit ve dar gelirleri olumsuz etkilemektedir. Nitekim anketimizde katılanların %39,2’si salgın döneminde alım güçlerinin %31-50 oranında düştüğünü, %37,1’ise %51’den daha fazla düştüğünü belirtmiştir. Yine öğretmenlerin %82,6’sı borcu olduğunu ifade etmiştir. İşte tam bu noktada Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin memur ve emekliye 1000 TL ek zam istemesini anketimizde verilerle desteklemiştir.  Bakınız; Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, on bir yılda harcamalara gelen zam aylık 1.747 lirayı aşmışken memur maaşı enflasyon farkı da dahil 734 lira zamlandı. Buna göre maaşlar bir yılda tam 1.013 lira erimiş oldu. Tek kişinin yoksulluk sınırı 4.514,13 TL’dir. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 9.373,14 lira olarak belirlendi. Bakınız, tam ek ders alan öğretmenlerimiz dahi bu ücretlerin altında geçinmek durumundadır. Anketimiz vesilesi ile Hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Hızlı bir şekilde kamu çalışanlarının ve emeklilerinin içinde bulunduğu ekonomik daralmışlığı aşmak için ek zam talebimize karşılık verin” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Gün geçmiyor ki bir eğitim çalışanı ya da öğretmenimize şiddet hadisesi haber konusu olmasın. Artık bu durum dahi sıradanlaştı. Bu toplum ‘Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışının mirasçısı bir toplumdur. Ama nereden nerelere geldik. Düzenlediğimiz ankette meslek hayatınız boyunca katılımcıların %27,7’si meslek hayatlarında en az bir defa şiddete maruz kaldığını ifade etmiştir. Üstüne üstük bu durumun veli ya da öğrenciler  tarafından yapıldığını belirtmişlerdir.  İşte bu noktada şiddet olaylarının engellenmesi için de disiplin yönetmeliğinin, mevzuatın yeniden masaya yatırılması gerekir. Öğretmene şiddet sadece adli bir vaka değildir. Öğretmene şiddet aslında bu toplumun ayıbıdır. Bu konuda da Milli Eğitim Bakanlığı ivedikle tedbir alması gerekiyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.