Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Fatma AFYONCU Murat Kurum

MHP’den EYT Açıklaması

KamuMeb.net - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “MHP’nin sözü sözdür, sözü senettir. Seçim beyannamemizdeki taahhütlerimizin ve kanun tekliflerimizin arkasındayız, takipçisiyiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, ek gösterge, şartlı ceza indirimi ve diğer konularda, her meselenin sahibi, takipçisi ve arkasındayız. Bu bakımdan, Meclisten çıkacak kanunların, iktidar tarafından makul ve sağlıklı bir şekilde uygulanacağı bir uzlaşmayı ve mutabakatı da hep birlikte bütün partiler olarak sağlamak zorundayız. Cumhur İttifakı’nı baltalamak, MHP’yi akılları sıra kendi sorumsuz, popülist, istismar kulvarlarına sıkıştırmak ve aleyhimize yanlış propagandalar yapmak beyhude provokatif gayretlerdir. Bu ayak oyunları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve Cumhur İttifakı’nı baltalamaya yönelik boş heveslerdir.” dedi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Emeklilikte yaşa takılanlar var bize diyorlar ki sorunlar ne olacak. Peki sorunlar ne olacak soruyorsunuz tamam da. 31 Mart seçimlerinden önce on binlerce insan toplanıp miting yaptınız. Dediniz ki EYT yoksa oy da yok. Oyunuzu da 31 Mart ‘ta CHP ‘ye verdiniz. Sonra da Tweet ‘ler atıp diyorsunuz ki bak biz adamı böyle cezalandırdık. Biz seçtirdik, bedel ödettirdik.” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Bizim gündemimizde, parti programımızda vardır. Meclis’te de verilmiş bir yasamız vardır. Bir tarafta gıda fiyatları şöyle oldu, dış ödemeler böyle oldu şurası böyledir ekonomik rakamları kötümser şekilde tatbik edeceksiniz,  sonra da diyeceksiniz ki, ’emeklilikte yaşa takılanlar, bunu çıkarmamız lazımdır.’ Vatandaşı meydana çağıracaksınız, sonra da bunları istismar edeceksiniz. Seçim arifesinde bunu istismar etmeye gerek yok. Seçimden sonra eğer Türkiye’nin ekonomik şartlarını da olgunlaştırarak müşterek bir çözüm bulmaya gidilebilir. Diyorlar ki ‘biz bir şey verdik AK Parti, MHP reddettiler.’ Türkiye’de şimdi siyaset yalan rüzgârı oynuyor. Bu kadar olmaz olmamalı. Seçimden sonra gündeme getirilebilir. Ama Türkiye’nin ekonomik şartları bu yükümlülüğü taşıyabilecek bir konumdaysa olur. Sadece vaatle 3, 5 tane oy almak için bu konuyu gündeme taşıyıp, Türkiye’yi sıkıntıya koymak da doğru değil. ” dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.