Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Olacak Şeyler Değil!

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Bize artık söz ya da vaat lazım değil bize icraat lazım. Önümüz bir seçim arifesi ve bu da bir nabız yoklama olarak değerlendiriyoruz. 4447 sayılı kanun 8 Eylül 1999 öncesinde sisteme girenleri kapsayan ve emeklilik hakkını öteleyen bir kanun. 1999 Yılında sisteme giren bir kişi 25 yıl hizmet süresini doldurmuş oluyor ama 14 yıl daha bekleyecek. İşe başladığı tarihte emekli olacağını bildiği tarihte emekli olamıyor. Emeklilik hakkı elinden alınmış oluyor. Belirli bir yaşa geldiği için de iş bulamıyor.

Ankara’da konuşulan birkaç formül var. 25 yıl hizmet yılını doldurmuş 50-55 yaş arası hala bekleyecek olan vatandaşların emekliliğini verelim ama kesintiyle verelim 9-10 yıl sonra da normal emekliliğini verelim. Asgari ücretten 30 yıl prim yatırmış vatandaşlara bağlanan maaş 1500-2000 Lira. Sadaka niteliğindeki emekli maaşının daha neresini keseceksiniz.. O kadar mağduriyet yaratan formüllerle geliniyor ki çözüm olacak şeyler değil. Bazı bürokratların 10 maş aldıklarını biliyorken bizim maruz kaldığımız mağduriyette ertelenen emeklilik sürelerimiz o 10 maaş alan kişilere reva görülüyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.