Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Sözleşmeli Sağlık Bakanlığı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem

TEÇ-Sen ve Hak-İş’ten EYT Açıklaması

KamuMeb.net - TEÇ-Sen tarafından yapılan açıklamada ‘’Emekli olma hakkı siyasi çekişmelerin odağından uzaklaştırılmadır. Emekli olmaya hak kazanıp, emekli maaşı ve ikramiye alınması için yaş şartını beklemek ve bekletilmek insani değildir. Kamu çalışanlarının çalışma yılı belirlenmelidir. Erkek kamu çalışanları için 30 yıl, Kadın kamu çalışanları için 25 Yıl çalışma süresini tamamlayanların emekliye ayrılması, emekli ikramiyesini ve emekli maaşına bağlanması Toplu sözleşme masasının ana konusu edilmeli ve çözümlenmelidir.’’ denilmiştir.

Hak-İş tarafından yapılan açıklamada "Kamuoyunda EYT'liler olarak bilinen, kişilere acil olarak çözüm geliştirilmelidir. HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT meselesinin, IMF politikalarının ortaya çıkardığı bir sorun olduğunun altını çizer.

Koalisyon Hükümeti döneminde, aktüeryal dengeyi sağlamak için getirilen Emeklilik Yaşında Kademeli Geçiş Sisteminin aktif-pasif oranı diye bilinen bağımlılık oranlarında iyileştirme yapamadığını vurgular.
HAK-İŞ Başkanlar Kurulu, Emeklilikte aranan prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini doldurmuş, yaş unsuruna takılmış olanlar içerisinde, işten çıkarılmış, çalışma gücünü kaybetmiş veya sektörde iş bulamayanlar için çözüm üretilmesinin gerekliliğine işaret eder." denilmiştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eyt 5 yıl önce

Erkeklerde 25 kadinlarda 20yil sendika cimisiniz is verenmi