Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Vaat Değil İcraat İstiyoruz

EYT'lilerin külfet olarak görülmesi konusunda "Yasaların bir defa öngörülebilir ilkesi biz emeklilikte yaşa takılanlara uygulanmadı. Bir yasa çıktığında çıktığı andan itibaren uygulanmalıydı. Geriye dönük işledi. Primimizi vergimizi peşinen ödemişiz ama külfet olarak görülüyoruz. Bu tamamen bir algı yöntemi. Tamamen mücadeleden yıldırma yöntemi. Sayımız 5 milyon deniyor. Ama öyle bir muallaklık var ki sanki devlet sırrıyız. Milletvekilleri soru önergesi veriyor. Bizim sayımız kaçtır? Maalesef bizler de cevap alamadık. Devlet sırrı gibi bir sayıya sahibiz. Sayın Özgür Erdursun, Sosyal Güvenlik Uzmanı arkadaşımızın geçmiş verilere dönük araştırmasında 5 milyon 200 bin kişiydik. Her ay 35-40 bin kişi emekli oluyor ama bunun üstüne ek olarak bizlere katılanlar oluyor. 5 milyon diyoruz kısaca.

Sadece emeklilik değil talebimiz. Aylık Bağlanma Oranları… Emeklilik hakkımızı aldığımızda da insanca yaşayabilecek şartlarda bir emeklilik hakkı istiyoruz. Bu aylık bağlama oranları artık bir sosyal yardım niteliğinde. Bugün bağlanan maaşlar 1500 lira. 30 yıl karşılığı 1500 lira. Asgari ücret 2825 lira. Bunu bize reva gören siyasiler alsınlar 1500 lirayı ay sonunu getirsinler.

Devletin kaynakları var. Bu kaynakların nasıl kullanıldığı önemli. Herkes bunun bilincinde. Esas sorun bu kaynakların nereye nasıl dağıldığı. Yeter ki bunlar yerinde kullanılsın.

Biz bu sorunu çözeceğiz diyen partiler beyannamelerine koydular EYT meselesini. Vaatler sözde kaldı. Bu saatten sonra vaatlere kanacak yaşta değiliz. Bu saatten sonrasına tamamen icraata bakacağız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.