Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği KYK 464 Personel Alım İlanı

Ya Sorunlar Giderilir ya da Sandıkta Mağdurların Gücünü Görürsünüz

Büyük Birlik Partisi Uşak İl Başkanı Bekir ALPEREN’İ makamında ziyaret eden Uşak EYT Derneği Başkanı Talip YÜRÜK ve Yönetim kurulu üyelerinin gündem konusu bir türlü çözüme kavuşamayan EYT oldu.

Büyük Birlik Partisi Uşak İl Başkanı Bekir Alperen  konuşmasında “Bir davada haklıysanız hiçbir güç karşınızda duramaz. Emekliliğin külfet gibi görünüp onaylanmaması ve yaşa takılınması yanlış. Biz şahsen sizlerin yanında olacağız” dedi.

Çıkarılan yasa ile emeklilik yaşının 65’e çıkarıldığını, 50 yaşından sonra iş istihdamının azaldığını, emeklilik şartlarından olan prim gün sayısının tamamlanması için  düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Uşak EYT Başkanı Talip YÜRÜK; aylık bağlama oranının %24’e düşürüldüğünü, vatandaşların emekli olsa bile alacakları maaşın, çalışırken aldıkları ücretin çok altında olduğunu ifade etti ve "elimizden alınan hakların geri verilmesi için gerek siyasi parti temsilcileri gerekse medya aracılığıyla sesimizi sonuna kadar duyuracağız. Bu bağlamda  Büyük Birlik Partisi İl Yönetimi olarak bizleri ağırladınız ve bizim yanımızda olduğunuzu belirttiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Koordinatörü ve Marmara EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı sert paylaşımda, “EYT’yi çözdünüz mü? ABO’yu düzettiniz mi? GSS kalktı mı? Kıdemden vaz geçtiniz mi? Staj sorununu hallettiniz mi? Bunlar için mücadele etmeyen sorunlarımızı çözemeyen siyasiler seçim zamanı kapımıza gelmesinler, gelirlerse cevabını alırlar. Yoksulluk ve mağduriyetler kader değildir. Mağduriyetler, sadece siyasilerin çözeceği ve tercihlerini işçi ve emekçiden yana kullanacakları kararlardır. İşçi ve emekçiden yana güçlerini kullanmayan, siyasilerle en doğal ve yasal hakkımız olan sandıkta er geç hesaplaşacağız. Ya sorunlar giderilir ya da sandıkta mağdurların gücünü görürsünüz.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Emeklilikte yaşa takılanların çaresizliğini istismar ediyor. Bütün herkes düşünüldüğünde, gelecekte emeklilikte primini dolduramayanlar, EYT gibi EPT platformu çıkacak. Kıdem tazminatı elden gidiyor, çalışma, iş güvencesi ortadan kalkıyor, 30 gün çalışıp 5-7 gün prim yatırmanın önü açılıyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.