Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Yaşar Okuyan'dan ve Meral Akşener’den EYT açıklaması

KamuMeb.net - Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ''AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 12 Eylül öncesi süreçten yakın arkadaşımız. Orada şimdi siyasi hayatını sürdürüyor. Bugün bir açıklamasını bana mesaj olarak attılar. Bu emeklilikte yaşa takılanlar adındaki grupla ilgili biliyorsunuz seçimlerden önce herkes 'Tamam bunu hallediyoruz' demişti, bütün partiler. Seçim bitti, İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi görüşme önergesi verdi. AK PARTİ ve MHP hemen önergenin görüşülmesine reddetti. İlginç bir şey, MHP afiş bastırmıştı bu konuyla ilgili, EYT'lilerin sorununu çözeceğiz, diye. Naci Bostancı'ya bu EYT sorusu sorulmuş. O da konuyu bildiklerini söyleyerek, 'Bunun finansmanı çok ciddi bir sorun, finansmanını sağlamak için en az EYT'liler kadar ilave çalışanınız olmalı' demiş. Benim Türkçe anladığım 'Ve Leddalin Amin.' Havada bulut bunun unut. 3600 ek gösterge vardı, ne oldu?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “EYT ile ilgili düzenleme Meclis’e gelsin, hiç tartışmadan eller havaya” dedi. Akşener, milletin ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü faydalı kanun teklifinde, herhangi bir adımda destek vereceklerini belirtti, “Alkışı da onlar alsın, ona da razıyız. Biz şimdi EYT’lilerin hakkını, hukukunu gündeme getiren siyasi partiyiz. Onlarla ilgili bir düzenleme Meclis’e gelsin, hiç tartışmadan eller havaya. Emeklilerle ilgili yasa gelsin hemen. İşsizliği önleyecek kanun gelsin hemen. Milletin ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü faydalı kanun teklifi, herhangi bir adımda elbette destekleriz. Alkışı da onlar alsın, ona da razıyız.” dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.