Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri öğretmen Yardımcı Personel

Yerli ve Milli Formül Belli

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, “EYT’nin şu an gündeme gelmesi bizim seçim yatırımı olabileceğimiz, bir nabız yoklaması. Hiç yayınlanmadığımız kanallarda yer alıyoruz.

Cumhurbaşkanımız ya da Çalışma Bakanımızdan ‘evet bir çalışma yapıyoruz’ açıklamasını duymadıktan sonra bize de inandırıcı gelmiyor.

EYT’liler anayasal haklarından mahrum bırakıldı. 4447 sayılı yasanın geriye işletilmesinden vazgeçilmesini istiyoruz. Bu iptal edilirse sorun çözülmüş olacak.

Yerli ve milli formülümüz belli. 4447 sayılı yasanın mağduriyetimize neden olan düzenlemesinin iptali.

10 kombinasyon denendi olmadı deniyordu, şimdi ne oldu?

Zaten formül belli. Detaylar nasıl şekillenecek biz de merakla bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Çalışma Bakanımızdan randevu bekliyoruz.

Türkiye şartlarında 68 yaşında emeklilik zor. EYT’liler şu an 45-50 yaş ortalamasında. Bizler işsiziz, bizim çocuklarımız işsiz. Çocuklarımıza harçlık veremez haldeyiz. İşsiz kalan binlerce arkadaşımız var. Devlet dahil 35 yaşının aşmamış iş ilanı yayınlıyor. Bizim yaş kitlemiz ne yapacak?

Çözüm yönündeki haberler inşallah yeni mağduriyetlere yol açılmaz. EYT’nin tek bir formülü var. 4447’nin geriye işletilmesinin iptali. Primlerimiz vergilerimiz peşinen kesildi. 16-17 yıl yaş haddi bekleyecek arkadaşlarımız var.

Bize vaat vermesinler, sadece icraatta bulunsunlar. EYT’liler artık söze vaade kanmıyorlar.

8 Eylül’de gerçekleştirdiğimiz dikiş makineli eylemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan randevu almak istedik, ancak onun yerine bakan yardımcısıyla görüştük. O görüşmede ‘Ufak çaplı bir çalışmamız var’ denildi. Branşı farklı bir bakan yardımcısıydı. Biz de detaylı bilgi alamayınca ortaya dökmedik. Ama bugün bütün yandaş basın ‘çalışma başlatıldı’ diye haberler yapıyor.

Her seçim öncesi benzer iddialar gündeme getiriliyor. Baskın bir seçim süreci mi yaşıyoruz bilemiyorum. Ancak şimdi ilk defa seçim tarihi netleşmeden bu tür haberlerin iktidara yakın medyada da yer alması umutlandırıcı. Daha önce seçim olmadan bu tür haberler çıkmıyordu. Sadece medyada haber çıkması da yeterli değil. İnancımızı sağlayacak tek şey cumhurbaşkanı, bakan veya yetkili bir isimden çalışma yapıldığına dair açıklama duymak. Yoksa sadece basında çıkan açıklamalara güvenimiz kalmadı. Umarım güzel şeyler olur ama ağzımıza bir parmak bal çalacak çözümleri kabul etmeyeceğimiz bilinmeli.

Olmazsa olmazımız 4447 sayılı kanunun iptali bundan asla taviz vermeyeceğiz. Bunun sonuna kadar arkasındayız. Ayrıca aylık bağlanma oranları. İnsanca yaşanır bir maaşla emekli olmak istiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.