Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

Yıldırım ve Bostancı'dan EYT Açıklaması

KamuMeb.net - Son olarak Tuzla'daki tersane işçileriyle buluşması esnasında işçilerden birisinin Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili bir döviz açması üzerine AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, "EYT. Gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum." demişti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın bu açıklaması, emeklilikte yaşa takılanlar üzerinde umut etkisi yapmıştı. Fakat Adalet ve Kalkınma Partisinin Grup Başkanı Naci Bostancı, Binali Yıldırım'ın tam tersi yönünde bir açıklama yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Grup Başkanı Naci Bostancı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili "EYT diye bir durum söz konusu değil. Bunun şampiyonluğunu CHP yapıyor. CHP, bu grupları istismar ediyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu SGK Genel Müdürlüğü yaptı. O zaman açıklamaları var, ‘Türkiye'de 60 yaşından önce emekli olunamaz.

SGK'nın erken emekliliğin parasını ödemesi imkânsız, biz batarız' diyor. Ama şimdi Kılıçdaroğlu'nun sırtında yumurta küfesi yok, konuşuyor. Bugün Almanya'da emeklilik yaşı 67. Biz, Almanlardan daha refah bir ülke değiliz ki… Gelecek kuşaklara ne diyeceğiz? ‘Siz aslında 60 yaşında emekli olacaktınız, ama biz erken emeklilik verdiğimiz için şimdi siz 70'i bekleyeceksiniz' mi, diyeceğiz? Dolayısıyla bu konu gündemimizde yok. Biz gerçekçiyiz." dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.