Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

10 Bin Polis Daha Alınacak

KamuMeb.net - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında ''bugün 6338 kardeşimiz POMEM'lerden mezun oluyor. geçen gün de 3200 kardeşimizi mezun ettik. Yaklaşık 10 bine yakın mezunu bu hafta verdik. Şimdi yeni bir 10 bin polis daha alıyoruz. Hemen hemen müracaatlarını tamamladık. 10 bin 500 bekçiyi daha inşallah Şubat ayının sonu itibariyle göreve başlatmış olacağız.

Bizim kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bana bir şey söyledi. Vatandaşımız yatarken bekçinin düdüğünü duysun rahat uyusun. Memleketimizin sokaklarını mahallelerini bekçi düdükleriyle inşallah daha güzel hale getireceğiz. Son dört yılda mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 74.677 oldu. Aktif görevdeki polislerin üçte biri.' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "23. dönem PAEM’lerde eğitim görmek üzere üniversite mezunu 10 bin polis memuru adayı öğrenci alımı için ise 2018 Temmuz ayında ilana çıkılacaktır. Eğitimlere Eylül ayında başlanacak ve Aralık ayında bu eğitim süreci de tamamlanacaktır. Yani 13 bin şimdi aldık, 10 bin alıyoruz, 10 daha alacağız. 33 bin arkadaşımızla birlikte polisimiz büyük bir güç ve kuvvet kazanacaktır. Bugün 3. döneminin mezuniyet töreninde bulunduğumuz PAEM'de 4. dönem için de sivil üniversite mezunu 2 bin 200 komiser adayı öğrenci adayı daha alınacaktır. Bunların eğitimine de Ekim ayında başlanacak ve 2019 yılı Eylül ayında eğitimleri tamamlanacaktır. 2018-2020 arasında Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim görmek üzere lise mezunu toplam 2 bin 500 öğrenci alımı için de ilana çıkılacaktır." dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.