Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca Öğretmeni

Anayasa Mahkemesi, Polise Tanınan Sanal Takip Yetkisini İptal Etti


Anayasa Mahkemesi, sanal ortamda işlenen suçlarda, görevli Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, polisin internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmasına imkan sağlayan kanun hükmünü iptal etti.

2559 sayılı Polis Vazife vede Salahiyet Kanununun ek 6. maddesinin, 2017 yılında şu fıkra eklenmişti:

"Polis, sanal ortamda işlenen suçlarda, yetkili Cumhuriyet başsavcılığının tespiti amacıyla, internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmaya, sanal ortamda araştırma yapmaya yetkilidir. Erişim sağlayıcıları, yer sağlayıcıları ve içerik sağlayıcıları talep edilen bu bilgileri kolluğun bu suçlarla mücadele için oluşturduğu birimine bildirir."


Bu kanun hükmü, polise sanal ortamdaki suçlar için, Cumhuriyet savcısının talimatı olmaksızın, İnternet abonelerinin kimlik bilgilerine ulaşma imkanı sağlarken Anayasa Mahkemesi, polis verilen bu yetkinin, zorunlu bir toplumsal ihtiyaca karşılık gelmemesi nedeniyle iptaline karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.