Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Gönüllü Güvenlik Korucularına Dair Kanun Teklifi

KamuMeb.net - Teklif ile gönüllü güvenlik korucularının hizmet yaptığı yılların hizmet borçlanması ile emeklilikten sayılması ve operasyonlarda birlikte görev yaptığı güvenlik kuvvetleri ile aynı kazandan beslenmelerinin sağlanması öngörülmektedir.

31 Mayıs 2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 41. maddesinin birinci fıkrasına ''görev aldıkları süreler içerisinde işledikleri ileri sürülen 26 Eylül 2004 tarih ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlardaki suçlardan hüküm giymiş olanları hariç olmak üzere Gönüllü Güvenlk Korucuları görev yapmış olduğu süreleri'' şeklinde bent eklenmiştir. 

31 Mayıs 2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 41. maddesinin beşinci fıkrasının a) bendi ''birinci fıkranın (a), (b), (d), (e), (f), (g), (h), (j) ve (k) bentleri gereği borçlananlar, borçlandığı tarihteki 4'üncü maddenin birinci fıkrasının ilgili bendine göre'' şeklinde değiştirilmiştir.

24 Mayıs 2007 tarih ve 5668 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Besleme Kanunu'nun 11. maddesi'nin birinci fıkrasına ''iç güvenlik harekatı, sınır ötesi harekatı faaliyetlerinde görevlendirilen korucuların operasyon süresince beslenmeleri operasyonda bulunan diğer güvenlik kuvvetleri ile aynı kazandan sağlanır. Korucuların beslenme bedellerinin peşin olarak ödenmesi konusunda uygulamalara yönelik kurallar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları tarafından birlikte hazırlanacak yönetmelik ile düzenlenir.'' şeklinde bent eklenmiştir.

KANUN TEKLİFİ

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ercan aydin 5 yıl önce

sayin bakanlari m millet vekillerim oyle uzaktan olmuyo sizden ricamizdir bizim polisimizden askerimizden ne egsigimiz var dogu ve guney doguda askerin polisin onunde giden bizleriz sizden ricamiz bizim ozluk haklarimizin verilmesidir oyle uzaktan davulun sesi hos gelir insana .nasil olsa bunlar korucu ver 2000tl cur sirtina cantayi dag bayir dolassin biz sizden ve sayin cumhur baskanimizdan yani baskanimizdan bunu istiyoruz neden bizlerde en dusuk memur maasina sabitlenmiyoruz cokmu sey istiyoruz devletimizden tekrar dile getiriyom herzamanda getirecem sayin bakanlarim sayin millet vekillerim SAYIN CUMHUR BASKANIM. bizler vatanina milletine bayragina sahip cikankariz biz sizlerden cok birsey istemiyoz ozluk haklarimizin verilmesini istiyoruz SAYIN CUMHUR BASKANIM sizin tek kelimenize bakar bu is
SAYGILARIMLA ARZ EDERIM

GUVENLIK KORUCUSU
ERCAN AYDIN

Avatar
Mustafa 5 yıl önce

Uzman çavuş alımı ne zaman gelecek dört gözle beklıyoruz bu alımı sayın bakanlarım sizden rıca ederum bu alımı getırım