Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Yargıtay'dan Polise 'Seni sürdürürüm' Tehditi İçin Yeni Karar

Polislere karşı gelen genç, "benim yüksek yerlerde tanıdığım var, seni sürdüreceğim” tehdidin de bulundu. Görevli polis memuru gencin bu söylemini mahkemeye taşıdı. Asliye Ceza Mahkemesi, polis memuruna hakaret etmekle suçlanan sanığı özellikle 'hakaretten' hem de 'görevi yaptırmamak için karşı çıkma' suçundan mahkumiyetine hükmetti. Kararı sanık avukatı temyiz etti. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, sanığa 'hakaret' suçundan verilen cezayı uygun gördü.

Mahkemenin, sanığa 'görevi yaptırmamak için karşı gelen' suçundan verdiği mahkumiyet kararını ise yasalara aykırı buldu. Yargıtay kararında şöyle denildi:

"Zanlının polis merkezine getirildikten sonra "benim yüksek yerlerde tanıdığım var, seni sürdürürüm" diyerek tehdit yoluyla karşı çıktığı delil mahkumiyet sonucu ön görülmüştür. Mağdurun beyanı ve olay tutanağı incelendiğinde, sanığın görevli polis memurunu görevinden sürdüreceğine yönelik olarak bu sözleri dile getirmiş olduğu, sanığın polis memurunun görev yerini değiştirme konusunda herhangi bir yetki ve gücü bulunmayıp, anılan sözlerinin tartışmanın bütünü ve söylendiği bağlam içinde değerlendirildiğinde tehdit niteliğinde olmadığı ve görevi yaptırmamak için direnme suçunu oluşturmadığının gözetilmemesi yasaya aykırıdır. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.