Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

2020 EKPSS Bir Kez Daha Ertelendi

2020 ÖSYM Takvimi'ne göre 2020 EKPSS 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacaktı. 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de görülen ilk Koronavirüs vakasının ardından tüm sınavlar ileri bir tarihe ertelendi. Ertelenen sınavlardan biri de EKPSS idi.

Daha önce 26 Nisan 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan 2020 EKPSS, 11 Ekim 2020 tarihine ertelenmişti. Bu durum EKPSS'ye katılacak adayları ikiye böldü. Kimisi ertelenme tarihinden memnunken kimisi de ertelenme kararını doğru bulmamıştı.

Koronavirüs'ün etkisini Türkiye'de devam ettirmesi sebebiyle 2020 EKPSS bir kez daha ertelendi. Konuya ilişkin duyuru ÖSYM tarafından yapıldı.

"2020-EKPSS'nin Uygulanma Tarihine İlişkin Açıklama" başlıklı duyuruda "Başkanlığımızca 11 Ekim 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan 2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (EKPSS) uygulanma tarihi, Sağlık Bakanlığı “COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu”nun sınavın ilerleyen bir tarihte yapılması önerisi doğrultusunda ÖSYM Yönetim Kurulunca yeniden belirlenerek adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır. Sınav için ek başvuru tarihi ile kuraya katılacak adayların başvuru yapacağı tarihler de sınav tarihine göre yeniden düzenlenerek duyurulacaktır." denildi.

2020 EKPSS'ye hazırlanan engelli memur adaylarının bu kararı nasıl karşılayacağı merak konusu olurken, sınavın yeni tarihi de merakla bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sema orhan 4 yıl önce

lütfen fazla ileri bir tarih olmasın ve ekpss sonrası kota artırılsın. mağdur edilmek istemiyoruz.