Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

2020 Yılı EKPSS'nin 3. Kez Yeni Tarihi Belli Oldu

26 Nisan 2020 tarihinde yapılacağı duyurulan EKPSS, önce 20 Eylül 2020 tarihine, ardından 11 Ekim 2020 tarihine ertelenmişti. Son olarak ÖSYM tarafından 8 Eylül 2020 tarihinde yapılan duyuruya göre 2020 EKPSS ileri bir tarihe ertelenmişti.

Sınava aylarca canla başla hazırlanan engelli memur adayları, sınavın ertelenmesine bir hayli tepki göstermişti. 

Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren engelliler, "Zaten hayata geriden başlıyoruz. Bir de burada mağdur ediliyoruz. tedbirler alınsın, Engelli KPSS 2020 yapılsın" şeklinde duygularını ifade etmişti.

Diğer taraftan da bir süredir atama bekleyen engelli memur adayları, engelli sağlık personeli 2020 yılı içerisinde atama yapılmasını talep ediyor. Henüz atama konusunda bir açıklama yapılmazken 2 Ekim 2020 tarihinde akşam saatlerinde ÖSYM 2020 takviminde bir güncelleme yaptı. Yapılan güncelleme neticesinde 2020 EKPSS'nin 15 Kasım 2020 tarihinde yapılacağı anlaşıldı.

EKPSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15

2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10

2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

4) Türkiye Coğrafyası 5

5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reyhancan 4 yıl önce

Hayırlı olsun 15 Kasım

Avatar
Emre 4 yıl önce

Ösym'nin web sitesinde böyle bir şey yazmıyor sınav takviminde ayrıca ösym'nın android uygulamasında da yazmıyor.