Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

2021 Yılı EKPSS/Kura Tercih Tarihleri ve İşlemleri

2021 Yılı EKPSS/Kura Tercihi yapacak adaylar Genel Bilgiler Kılavuzu’nda konuya ilişkin bilgiler bulabilecek. Adaylar tercihlerini; TABLO-1.İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar, TABLO-2.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar, TABLO-3.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar, TABLO-4.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar, Özel Koşullar, İlköğretim/Ortaokul/İlkokul Mezunları İçin Nitelik Kodları, Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları, Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları, Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları, Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dalı, Mezun Olunan Ön Lisans Programı, Mezun Olunan Lisans Programı Kılavuzlarını inceleyerek yapacaklar.

Atama yapılacak ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1’de, ortaöğretim düzeyi kadrolar Tablo-2’de, ön lisans düzeyi kadrolar Tablo-3’de, lisans düzeyi kadrolar Tablo-4’te gösterilmiştir.

EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamazlar.

ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirmeler Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak.

2018-EKPSS veya 2020-EKPSS’ye girmiş ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış adaylar tercih yapabilecek olup; yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı ile tercihler kullanılacaktır.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamayacaklar.

EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, yerleştiği eğitim düzeyine ait mevcut EKPSS puanlarıyla; kura ile herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar ise mevcut kura kayıtlarıyla yerleştirme işlemine alınmaz.

2018-EKPSS puanı veya 2018-Kura kaydıyla herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar; atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2018-EKPSS puanı veya 2018-Kura kaydı ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar. Bu durumdaki adaylar, varsa; 2020-EKPSS puanı veya 2020-Kura kaydı ile yerleştirme işlemine başvurabilecektir. Halen memur statüsünde çalışan adayların tercih işlemine başvurmaları halinde; 2.3 Başvuru Özel Şartları bölümünde yer alan 10’uncu maddeyi dikkatle okumaları gerekmektedir.

Tercihler Nasıl Yapılacak?

Tercih yapmak için internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz “ADAY İŞLEMLERİ” alanından EKPSS/Kura Tercih işlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz.

EKPSS/Kura Tercih işlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra ekrandaki açıklamalara göre hareket ediniz. Tercih listenizdeki kadro kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. 

Mezun olduğunuz program/alan/dal tercih etmiş olduğunuz kadro için aranan öğrenim koşulu ile uyumlu değil ise yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kaydedilmeyeceğinden bir sonraki tercihinizi yazmanız sistem tarafından engellenecektir. Tercihlerinizi yazarken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. 

Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “ EKPSS/Kura Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz. 

KILAVUZ : https://www.osym.gov.tr/TR,20794/2021-ekpsskura-ile-engelli-kamu-personeli-yerlestirme-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.