Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Sözleşmeli Sağlık Bakanlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu

AK Partili Cahit Özkan İle STK'lar Toplantıda Buluştu

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı, "Aralık ayında yapılacağı bildiren atamaların Ocak ayının ilk haftasına alındığını, bu ertelemenin atama sayısının yükseltilmesi için olduğunu düşündüklerinu belirtti ve atama sayısının ilk etapta boş kontenjanların doldurulması amacıyla en az 7100 olmasını, kota artışına yönelik kendileri tarafından yasal değişiklik teklifi verilmesini talep etti, bunu yaparsa Ak Parti'nin yapabileceğinin altını çizdi.

En son KPSS ile 12 bin sağlıkçı alınırken engelli sağlıkçı alımı yapılmadığını belirten SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı, KPSS ile eş zamanlı EKPS puanı ile de alım yapılmasını, Diyanet İşleri Başkanlığı'na alımlarda hafızlık belgesi şartının kaldırılarak boş olan binin üzerindeki kadronun doldurulmasını istedi.

Evde bakım aylığı alan annelerin emekliliğine yönelik yasal düzenlemenin gündeme alınmasını, evde bakım aylığı ile ilgili yönetmelik değişikliğinin gündeme alınmasını isteyen SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı, evde bakım aylığında 2014'de yapılan değişiklik ile ödenen tutarın bir asgari ücretten vazgeçildiği ve memur maaş katsayısı ile hesaplanarak düşürüldüğünü (gelir kriterine ilişkin diğer arkadaşlar konuştular), engelli çocukların eğitimde sorunlar yaşadığını (Eğitimde Eşit Haklar Platformu ile toplantı talebimizi kabul etti), engel oranlarının yıllar içinde yapılan değişiklik ile düşürüldüğünü (monoküler olanların yaşadığı mağduriyet üzerinden örnek verdim) ve hak kayıpları yaşandığını ifade etti.

SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı, nadir hastalığı olan çocukların, otizmli ve ağır zihinsel engelli çocukların olası bir Covid pozitif durumunda yoğun bakım ihtiyaçları olursa, hasta seçme aşamasında yaşam hakkının korunamayacağına yönelik endişeleri dile getirdi. (böyle bir durumun asla yaşanmayacağını belirtti, olursa da derhal kendisine bildirmememizi istedi)

3 saatlik toplantı için ek tek not alan Ak Parti Grup Başkanvekili Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan, her birini değerlendireceğini ve iletişimde kalacağını belirtti.

SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı Ayşe Sarı, "ben kendi adıma bu toplantının, yapılmış olsun diye yapılmadığını biliyorum. Elbette bizler süreci takip edeceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.